Якість спілкування з клієнтом телефоном можна контролювати

21.08.2020

Інші публікації

Телефонія бізнесу значно впливає на кількість покупців і якість їх обслуговування. Тому дуже важливо контролювати якість спілкування менеджерів телефоном і проводити аналіз:

• Обов'язково слухати всі перші розмови менеджера з клієнтом.

• Прослуховувати презентацію послуги і товару, адже від цього залежить, чи зроблять покупку саме у вашій компанії.

• Звертати увагу на дзвінки набагато довші або коротші звичайних. За статистикою, середня тривалість бізнес-дзвінка в Україні - 2,5 хвилини. Проте для кожної сфери діяльності цей показник індивідуальний.

• Перевіряти етапи угоди.

• За можливості, виділити співробітника для оцінки якості розмови.

 

Топ-5 речей для відділу продажів, які допоможуть продавати краще:

1) Написати скрипт розмови, виділити основні і обов'язкові моменти.

2) Написати відповіді на розповсюджені питання. Для цього можна прослухати 100 розмов, вибрати з них 10 питань і написати відповіді на них.

3) Опрацювати заперечення клієнта. Пошукайте в інтернеті, там є безліч варіантів, як це зробити.

4) Оцінювати якість розмов з клієнтом. Можна скласти чек-лист, про що менеджер повинен сказати, і оцінювати його роботу за цими критеріями.

5) Важливий пункт - робота над помилками. Виявляти помилки в розмові, виправляти їх, записати правильні відповіді та дотримуватися їх у подальших розмовах.

Функція аудіо запису розмов доступна в сервісі Віртуальна АТС: включена до пакетів Бізнес і Профі. Також можна замовити у пакеті Легкий додатково за символічні 10 грн/місяць.

Таким чином, прослуховуючи аудіо записи розмов, ви контролюєте угоди, навчаєте ваших менеджерів, удосконалюєте сервіс, піклуєтеся про своїх клієнтів. А задоволений клієнт буде повертатися до вас знову й знову.