Темний бік MNP. Або чому виросли мої рахунки?

26.11.2019

Інші публікації

Мобільні тарифи. На перший погляд здається все просто. У мережі телефонувати безкоштовно, на інші оператори – тариф N грн/хвилину. Але є MNP (Mobile Number Portability), що безпосередньо впливає на ваші рахунки.

Чули про перехід від одного мобільного оператора до іншого із збереженням номеру? А про повний перехід зі збереженням? Так, тобто код оператора також зберігається за вами.

А тепер уявіть, що це не ви змінили оператора. А, наприклад, ваші партнери і клієнти. І ви вже не можете знати, на телефон якого оператора телефонуєте. Також не можете знати, за яким тарифом розмовляєте. І скільки за це знімуть з вашого рахунку.

Коли йдеться про приватний номер, гадаю, то не великі суми. У приватному житті ми все менше розмовляємо телефоном. Надаємо перевагу месенджерам.

Проте телефонні переговори відіграють важливу роль у світі бізнесу. І якщо ви або ваші співробітники цілими днями на телефоні, вам варто замислитися над оптимізацією ваших витрат. Тим паче, що послуга MNP набирає обертів. Усе більше абонентів мігрують між операторами.

IP телефонія то добра альтернатива, бо дзвінки на мобільні рахуються за одним тарифом. А сплановані витрати – невід’ємна частина успішного бізнесу.

Ще один плюс IP телефонії – посекундна тарифікація, до хвилини не округлюється. Тобто якщо ви говорили 3 хвилини 5 секунд, ви сплачуєте за 3 хвилини і 5 секунд.

Мобільні оператори запишуть вам 4 хвилини розмови…

Рахуйте свої гроші.