Жителі Кіровського отримали гуманітарну допомогу від Ріната Ахметова

30.10.2014

15 тисяч продуктових наборів отримали жителі Кіровського Донецької області у рамках Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова. У місті з населенням близько 30 тисяч чоловік склалася критична гуманітарна ситуація. Згідно Карті потреб та ситуації у Донецькій та Луганській областях, 73% жителів Кіровського відзначають гостру потребу у продуктах харчування.

Згідно з розрахунками Всесвітньої продуктової програми ООН (World Food Program), одного набору від Штабу вистачає на 17 днів. До складу кожного 10-кілограмового пакету входять: крупи, консерви, соняшникова олія, борошно, цукор, чай, печиво, сірники і свічки.

Потреба у цих продуктах, згідно Карті потреб та ситуації у Донецькій та Луганській областях: 31% населення потребує круп, 26% – консервів, 17% – молочних концентратів, 14% – рослинну олію, 9% – борошно і макаронні вироби.

Нагадуємо, що у серпні Рінат Ахметов поставив своєму Гуманітарному штабові завдання – доставити у Донбас не менше 10 тисяч тонн гуманітарної допомоги. Всього у міста Донецької та Луганської області вже передано майже 800 тисяч продуктових наборів, що покриває потребу у продовольстві більш ніж 1,5 мільйонів чоловік.