Vega завершила перший етап будівництва єдиної системи моніторингу мережі

03.02.2015

Оператор об'єднує безліч систем моніторингу обладнання передачі даних в одну централізовану, що дозволить компанії контролювати якість і стабільність роботи телекомунікаційних послуг.

Телекомунікаційна група Vega реалізовує масштабний проект з випереджувальним реагування на можливі зміни якості послуг передачі даних. Завдяки функціонуванню єдиної системи моніторингу технічні фахівці зможуть максимально оперативно реагувати на позаштатні ситуації на мережі.

Основним завданням проекту на стадії запуску є виявлення зон розвитку мережі передачі даних, а в процесі щоденної експлуатації – оперативне виявлення і усунення змін на мережі, що впливають на якість обслуговування.

Реалізація даного проекту оператора безпосередньо впливає на якість телеком послуг, які отримують кінцеві споживачі. Так як в результаті істотно підвищується рівень сервісу та обслуговування клієнтів компанії, зміни відчують усі абоненти Vega.

До кінця січня 2015 року у систему моніторингу вже внесено близько 9 тис. одиниць обладнання. Загальна кількість контрольованих параметрів – більше 1,5 млн одиниць і включає характеристики абонентських ліній, стан каналів передачі даних та інші важливі показники функціонування обладнання оператора Vega.

Нагадаємо, що проект з побудови єдиної системи моніторингу мережі передачі даних стартував в 2013 р. Він реалізується в рамках стратегії постійного поліпшення якості послуг Vega. Компанія завершила перший етап робіт в кінці 2014 року, що дозволить в 2015 р забезпечити безперервний контроль якості абонентських ліній у всіх містах присутності оператора в Україні.