Vega завершила 2014 рік з обсягом доходу на рівні минулого року

04.02.2015

За підсумками 2014 року ПрАТ «Фарлеп-Інвест» (компанія, що здійснює операційний менеджмент телекомунікаційної групи Vega) зберегла обсяг доходів на рівні минулого року.

За підсумками року доходи від операційної діяльності провайдера склали 653,6 млн грн, що фактично дорівнює рівню доходу 2013 року – 663,0 млн грн. Незначне зменшення доходів компанії пов'язане зі спадом економічної активності споживачів телекомунікаційних послуг і рекласифікацією доходів. У минулому році оператор здійснив певний перерозподіл доходів згідно зі змінами методології звітності компанії.

Величина чистого збитку компанії у 2014 році склала 228,6 млн грн, з них 95% або 217 млн грн – втрати оператора від неопераційної курсової різниці.

Незважаючи на складну економічну ситуацію в країні і трагічні події на Сході, телекомунікаційна група Vega в 2014 році продовжила розширення географії присутності оператора, інвестуючи в розвиток і будівництво зон підключень за технологіями Wi-Fi і FTTx, як у великих містах, так і в приватному секторі. Розмір капітальних інвестицій оператора за результатами 12 місяців 2014 року склав 36,4 млн грн.

«Фінансові показники Vega в 2014 році відповідають нашим очікуванням, пов'язаним з економічною ситуацією в Україні і реаліями ринку. У 2015-му ми зосередимося на подальшому підвищенні ефективності нашого бізнесу і розвитку зон підключень абонентів за сучасними технологіями FTTx. Оператор також продовжить інвестувати в підвищення якості стаціонарного зв'язку для надання комплексного обслуговування юридичних і фізичних осіб», – прокоментував підсумки року генеральний директор телекомунікаційної групи Vega Сергій Шульга.

За звітний період компанія перерахувала 142,6 млн грн податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.