Vega запускає нову Інтернет-послугу «Відеоспостереження»

15.12.2009

Телекомунікаційна група Vega спільно з партнером Telecom Business Group запускає нову Інтернет-послугу «Відеоспостереження». Завдяки їй абоненти зможуть у будь-якому місці, де є доступ в мережу Інтернет, отримати в режимі on-line зображення з ІР-відеокамер, встановлених на певних об'єктах (квартира, будинок, офіс, гараж, магазин і т.д.).

Для забезпечення роботи послуги у місці встановлення відеокамер необхідний доступ до Інтернет від Vega. Абоненти отримують зображення об'єктів, підключених до послуги, через керуючий портал www.smotrivoba.com.ua.

Послугу «Відеоспостереження» можуть використовувати фізичні особи для спостереження за приватними об'єктами (будинком, земельною ділянкою, дітьми, нянями і т.д.) та юридичні структури для спостереження за бізнес-об'єктами і персоналом (наприклад, на складах, СТО, автомийках, магазинах, салонах, відділеннях по роботі з клієнтами і т.д.). Крім цього, «Відеоспостереження» можна використовувати для презентації комерційних об'єктів потенційним клієнтам через відкриття публічного доступу до зображень з відеокамер в режимі on-line.

Послуга «Відеоспостереження» надається через загальнодоступну мережу Інтернет з відповідними такому доступу гарантіями забезпечення працездатності і надійності паролей. Для надання послуги достатньо Інтернет-підключення за технологією ADSL, тобто за звичайним мідним кабелем (з мінімальною швидкістю 512 Кбіт\с у напрямку uplink), а також електроживлення 220В. Технічна підтримка послуги забезпечується спільно телекомунікаційною групою Vega і компанією Telecom Business Group.

В залежності від моделі обраних ІР-відеокамер, абонентам доступні функції запису зображення, збереження фотографій, режими налаштування роботи по подіям (спрацювання по датчику руху, по налаштованому графіку і т.д.), нічний режим. Усі відеокамери працюють в режимі Wi-Fi, тому при монтажі немає необхідності у прокладанні додаткових кабелів.

Вартість послуги складається з абонплати за Інтернет відповідно до умов стандартних тарифних планів і абонплати за відеокамери - 90 грн.\міс. з ПДВ за основну камеру, за кожну додаткову камеру - 45 грн.\міс. з ПДВ.

На етапі комерційного тестування послуги вона буде доступна абонентам Vega в Києві та Київській області.