Vega втратила контроль над телекомунікаційним обладнанням у Севастополі

09.02.2015

10 лютого 2015 близько 13:00 за київським часом невідомі особи за підтримки поліції взяли під оперативний контроль і управління офіс, склад і вузловий майданчик Кримської філії телекомунікаційної групи Vega у Севастополі, а також виставили там свою охорону. За словами невідомих, вони, нібито, є представниками міської влади і пояснюють свою присутність рішенням губернатора міста Севастополь.

Станом на 16:00 співробітники компанії у Севастополі ще мали доступ до своїх робочих місць та обладнання. А станом на 18:00 моніторингові системи оператора у Києві констатували втрату доступу до телекомунікаційної інфраструктури Севастополя, а також втрату оперативного контролю над технічним обладнанням у цьому місті.

Ситуація, що склалася, ставить під загрозу подальшу діяльність Vega у Севастополі. Наразі у зв'язку з протиправними діями третіх осіб оператор не може гарантувати забезпечення стабільної роботи телекомунікаційних послуг. Vega попереджає абонентів про можливу тимчасову відсутність послуг зв'язку з незалежними від оператора причинами найближчим часом.

Оператор розцінює взяття під оперативне управління та контроль його обладнання з боку, нібито, міської влади як незаконне посягання на приватну власність. Телекомунікаційна група заявляє про свою готовність використовувати всі можливі законні методи і засоби для захисту своїх активів у Севастополі. Зокрема, оператор планує подати заяву щодо протиправних дій невідомих осіб у відповідні органи.