У Миколаївcькій області підключений 500-й абонент Vega за технологією FTTH

05.02.2014

Телекомунікаційна група Vega підключила до Інтернету за технологією FTTH 500-го абонента в Миколаївській області. Ним стала Наталія Міносян з села Миколаївське, родина якої тепер буде користуватися цією послугою.

«Мені дійсно приємно стати ювілейним абонентом. Але головне, що Vega забезпечує високу швидкість і надійність, а значить моя сім'я зможе без обмежень користуватися Інтернетом. Ми, мешканці села, не розпещені такими швидкостями і можливостями, дякуємо оператору, що він прийшов до нас», - говорить Наталія Міносян.

Vega продовжує інвестувати в будівництво нових зон FTTH і FTTB. Абонентська база послуги доступу до мережі Інтернет у 2013 році зберегла тенденції до поступового збільшення. Загалом кількість нових зон FTTx і Wi-Fi з грудня 2012 року по грудень 2013 зросла з 27 до більш ніж 200 зон.


Сьогодні попит на телекомунікаційні послуги в приватному секторі все ще перевищує пропозицію. Багато жителів сіл і селищ хочуть отримувати якісні послуги ШСДІ на високих швидкостях. Але не всі провайдери можуть дозволити собі інвестувати в нові технології.


У відповідності зі стратегією Vega на постійне поліпшення і розширення географії присутності абонентам в багатьох селах і селищах уже доступні якісні послуги за вигідними тарифами. У планах компанії подальше розширення зон покриття в передмістях і надання високотехнологічних телекомунікаційних послуг абонентам.


Довідка


Технологія FTTH (Fiber to the Home, або «оптика до будинку») - це найсучасніший і ефективний спосіб підключення до мережі, коли оптичне волокно проводиться до будинку або квартири абонента. Метод дозволяє отримувати широкосмуговий доступ до Інтернет на швидкості до 100 Мбіт/c і без обмежень використовувати всі сучасні мультимедійні послуги.

Технологія FTTB (Fiber to the Building ) - високотехнологічний спосіб підключення, при якому оптичне волокно проводиться до будівлі абонента. Операційні витрати під час експлуатації мережі FTTB нижче, а пропускна здатність вище, що дозволяє надавати більш якісні послуги за меншою ціною