Рінат Ахметов направив другий мільйон гуманітарних наборів до Донбасу

18.11.2014

Сьогодні, 19 листопада, Гуманітарний рейс Ріната Ахметова починає доставку другого мільйона наборів з допомогою у міста Донбасу. Перші 18 великовантажних машин виїхали вранці зі складу у Дніпропетровську і ввечері прибудуть до Маріуполя. Протягом двох днів у місто доставлять 52000 продуктових наборів.

«Рінат Ахметов доручив своєму Гуманітарному штабу доставити другий мільйон продуктових, гігієнічних і дитячих наборів жителям міст Донбасу, які знаходяться у важкому становищі. Сьогодні перші 18 автомобілів доставлять вантаж до Маріуполя, завтра у рейс вийдуть ще 20 автомобілів. До кінця року Штаб планує доставити мільйон наборів з допомогою. Починаючи з серпня, Штаб вже доставив мільйон продуктових наборів, забезпечивши близько 700 тисяч сімей товарами першої необхідності», – повідомив волонтер Штабу Максим Ровінський.

З Маріуполя 30 тисяч продуктових наборів будуть направлені до Донецька, на склад стадіону «Донбас Арена». Решту наборів волонтери розфасують безпосередньо у Маріуполі і доставлять до Кіровського, Миронівки, Зугресу, Торезу та інших населених пунктів зі складною гуманітарною ситуацією. Згідно з Гуманітарною картою потреб і ситуації у Донецькій і Луганській областях, Кіровське очолює топ-5 міст, жителі яких потребують продуктів харчування: 73% опитаних відзначили гостру нестачу продуктів.