Прибуток від операційної діяльності Vega у I півріччі 2015 року склав 4,3 млн грн

23.07.2015

За підсумками роботи у I півріччі 2015 року прибуток від операційної діяльності компанії Vega склав 4,3 млн грн (у порівнянні зі збитком в 0,8 млн. грн за аналогічний період минулого року). На розмірі даного показника позначилися заходи щодо підвищення ефективності бізнес-процесів і поліпшення якості обслуговування клієнтів, які проводила команда оператора. Доходи від операційної діяльності склали 300,1 млн грн, що на 7,9% менше, ніж за перші шість місяців 2014 року.

Розмір чистого збитку ПрАТ «Фарлеп-Інвест» (компанія, що здійснює операційний менеджмент телекомунікаційної групи Vega) за підсумками роботи першого півріччя поточного року склав 144,5 млн грн.

Серед об'єктивних причин, які істотно вплинули на результати діяльності компанії: негативна політична та економічна ситуація в країні, зниження ділової активності, а також девальвація гривні в лютому 2015 року. Так, близько 80% чистого збитку – втрати від неопераційної курсової різниці. Важливо відзначити, що на збільшення чистого збитку також вплинуло знецінення основних засобів компанії у Кримській філії. Крім того, на показник істотний вплив чинило обмеження діяльності компанії на Сході України у результаті міграції населення і бізнесу, а також зниження платоспроможності.

Vega продовжує інвестувати у розвиток своєї продуктової лінійки, що дозволить оператору надавати своїм клієнтам ще більш якісні послуги, впроваджувати нові сервіси і відповідати зростаючим запитам клієнтів. Крім того, компанія розширює і модернізує телекоммережі, не тільки шляхом будівництва власних ліній, але і придбанням мережі широкосмугового доступу до Інтернету інших операторів (у березні 2015 року Vega придбала мережі ШПД і фіксованого зв'язку в Києві, Одесі, Іллічівську та Житомирі).

Розмір капітальних інвестицій ПрАТ «Фарлеп-Інвест» у першому півріччі поточного року склав 37,1 млн грн.

За підсумками I півріччя 2015 компанія Vega перерахувала 69,0 млн грн у якості податків і зборів до бюджетів України усіх рівнів.