За 6 місяців 2020 року дохід Національного телеком-оператора Vega перевищив 300 млн грн

27.07.2020

доход вега за 1 полугодие 2020

Національний телеком-оператор Vega завершив I півріччя 2020 року з доходом у 303,5 млн грн. При цьому продовжує зростати частка доходів від надання інтернет послуг та передачі даних, складаючи в першому півріччі 2020 року 32%, що на 6 процентних пунктів вище, ніж за аналогічний період 2019 року. Дохід від інтернет-послуг за сучасними оптоволоконними технологіями (FTTx, GPON) становить 77 млн грн. Відносно даних за 6 місяців минулого року, сума збільшилась на 15%. У результаті активної міграції мідних сервісів на оптичні мережі, доходи від VoIP телефонії в B2B сегменті збільшились на 45% (у порівнянні з аналогічним періодом минулого року).

Чистий дохід компанії за два квартали сягнув 274.9 млн грн, EBITDA – 65,2 млн грн. Податків і зборів до бюджетів усіх рівнів перераховано на суму 58.6 млн грн.

Як відзначили у прес-службі Vega, завдяки надійним мережам та якісному обладнанню, оперативній адаптації до дистанційного формату роботи та концентрації зусиль на актуальних нині продуктах, вдалося зберегти доходи за місяці карантинного періоду на належному рівні. Проте, фінансові показники компанії за I півріччя 2020 року зазнали вплив карантину, через що вони є дещо нижчими, у порівняні з минулорічними. Незначне зниження доходів у сегменті B2B зумовлено зменшенням обсягів споживання телеком-послуг в офісах, виробничих та торгових приміщеннях або навіть призупинення діяльності взагалі (наприклад, торгівельно-розважальні центри) через перехід бізнесів на віддалений режим роботи. Ще однією причиною недонадходжень є зменшення генерації телефонного трафіку.

«Головна місія сучасного телеком-оператора сьогодні — забезпечити громадянам, бізнесу і державі надійний зв'язок у будь-яких ситуаціях. Vega успішно справляється із цим завданням завдяки цифровим рішенням. Великим бізнесам ми продовжуємо організовувати віддалений доступ до хмарних серверів AWS та інших світових грандів. Функціонування середньому та малому бізнесу допомагають забезпечити наші ключові сервіси - Віртуальний офіс та Віртуальна АТС від Vega, попит на які помітно збільшився. Щоб спробувати увесь спектр ефективного для роботи функціоналу та оцінити усі переваги сучасних продуктів Vega, ми надаємо абонентам можливість замовити продукти на безкоштовне тестування. Наша команда зробила все можливе, аби протягом вимушеної ізоляції наші користувачі отримували якісні послуги. Навіть у режимі переведення більшості працівників у формат віддаленої роботи, нам вдалося забезпечити роботу сервісів у повному обсязі», - відзначив Генеральний директор Національного оператора Vega Мурат Чинар.

Слідуючи нормам безпеки й дотримуючись усіх заходів із запобігання поширення на території України вірусуCOVID-19, компанія продовжує інвестувати в майбутнє й виконувати ряд запланованих проектів з розвитку високошвидкісних технологій зв’язку, зокрема Gigabit від Vega. Капітальні інвестиції Vega за 6 місяців 2020 року склали 31.7 млн грн. В основному ці кошти були спрямовані на модернізацію мережі і розширення нових інтернет-зон. Сьогодні вже понад 20 тисяч домогосподарств Києва, Дніпра, Одеси та Львова мають доступ до послуги гігабітного інтернету за технологією GPON.