Луганщина продовжує отримувати гуманітарну допомогу від Ахметова

02.11.2014

Жителі Луганської області продовжують отримувати продуктові набори від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Сьогодні вранці до Сєверодонецька прибули вантажні машини з 9 тисячами наборів для переселенців, які тимчасово проживають у місті, а також для жителів населених пунктів області зі складною гуманітарної ситуацією. Уже сьогодні волонтери почали роздавати пакети з продуктами першої необхідності у місцях компактного проживання переселенців у Сєверодонецьку.

Найближчими днями мобільні групи волонтерів відвезуть частину гуманітарної допомоги до Новоайдаровського та Попаснянського районів, а також до Лисічанська, Щастя і станиці Луганської. Останній населений пункт, згідно з даними Гуманітарної карти ситуації та потреб Донецької і Луганської областей, входить до ТОП-5 міст, які найбільш всього потребують продуктів харчування. У станиці Луганській потребу у продуктах відзначають 60% жителів.

Сергій Делас, представник Гуманітарного штабу Ріната Ахметова у Луганській області: «У Сєверодонецьку ми залишили 2000 продуктових наборів, 1000 вже відправили до Лисичанська, стільки ж – до станиці Луганської. 1700 наборів буде доставлено у Щастя, ще 1700 і 1000 наборів – до Попаснянського та Новоайдаровского районів. У планах на листопад – надання допомоги у зоні АТО. У першу чергу, продуктові набори відправимо до Краснодону, Свердловки та Ровеньків, де люди вкрай потребують допомоги».

Всього до Луганської області у рамках Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова було доставлено 36 500 продуктових наборів. Допомога призначається для найнезахищеніших категорій з числа зареєстрованих переселенців і жителів області: сиріт, інвалідів, багатодітних та одиноких матерів.