Гуманітарний штаб Ріната Ахметова підвів підсумки роботи за три місяці

05.11.2014

Сьогодні, 6 листопада, відбувся прес-брифінг Римми Філь, координатора Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, у ході якого були підведені підсумки роботи за три місяці. Штаб було створено 6 серпня з метою надання максимальної допомоги жителям Донецької і Луганської областей, які постраждали внаслідок бойових дій. Основні напрямки, за якими працює Гуманітарний штаб, – надання гуманітарної, медичної та адресної допомоги, допомога дітям, евакуація та розміщення змушених переселенців.

«Наше завдання – працювати там, де найважче, де люди найбільше потребують допомоги. Таке завдання поставив засновник Штабу – Рінат Ахметов, – розповіла Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу. – Уже три місяці ми ведемо системну роботу, допомагаючи мирним жителям. Під опікою Штабу опинилися сотні тисяч людей, які постраждали через конфлікт на Донбасі: яким потрібно було тікати, яким ніде було жити за межами зони АТО, і ті, які залишилися там і гостро потребують продуктів, у медичній допомозі. Так, Штаб евакуював майже 35 тисяч людей і забезпечив житлом майже 7000 осіб. Штаб доставив до Донбасу понад 800 тисяч продуктових наборів для 500 тисяч родин, тобто для більш мільйона чоловік. Близько 20 тисячі осіб отримали медичну допомогу. Це допомога медикаментами і обладнанням лікарням, адресна допомога, аптечки для матері і дитини, для людей похилого віку, складне лікування. І Рінат Ахметов готовий допомагати своїм землякам стільки, скільки це буде необхідно. Тому Штаб у листопаді розширює свою діяльність – ми запускаємо окрему медичну програму, адже згідно Гуманитарної карти потреб і ситуації Донецької та Луганської областей, найбільш гострою є потреба у медикаментах. Штаб також доставить ще 500 тисяч продуктових наборів до Донбасу, розширивши географію і охопивши міста зі складною гуманітарною ситуацією».

У жовтні в окремий проект, за особистою ініціативою Ріната Ахметова, було виділено допомогу дітям у віці до двох років, які перебувають у зоні АТО. За попередніми підрахунками Штабу, таких дітей близько 40 тисяч, і всі вони мають специфічні потреби – у дитячому харчуванні, у засобах гігієни, у спеціальних медикаментах, які не можуть забезпечити їх батьки. На сьогоднішній день у регіон доставлено 28 тисяч дитячих наборів. У Штабі повідомляють, що готові до відкриття нових центрів видачі допомоги у листопаді, що дозволить допомогти більшій кількості дітей. За жовтень-листопад у регіон доставлять додатково 60 тисяч дитячих наборів.