Гуманітарний штаб Ріната Ахметова доставив на Донбас більше мільйона продуктових наборів

13.11.2014

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова доставив 1 027 700 продуктових наборів для жителів Донецької та Луганської областей. З 22 серпня по 12 листопада, за дев'ять Гуманітарних рейсів Ріната Ахметова, допомогу в обсязі понад 10 тисяч тонн відправили в 57 міст і районів Донбасу. Організацією та розповсюдженням гуманітарної допомоги займалося кілька тисяч людей - співробітників Фонду Ріната Ахметова, активів Групи СКМ і волонтерів-добровольців.

Наталія Ємченко, Директор зі зв'язків з громадськістю та комунікацій СКМ, волонтер Гуманітарного штабу: «Це продуктові набори для 700 тисяч сімей, деякі встигли отримати гуманітарну допомогу двічі. Кожен з цих наборів дозволяє сім'ї протриматися 15-16 днів. Це немало, але все одно недостатньо з урахуванням того, скільки людей продовжує перебувати у зоні АТО в умовах справжньої гуманітарної катастрофи. Тому, за рішенням Ріната Ахметова, ми не зупиняємося і продовжуємо збільшувати обсяги і розширювати географію надання гуманітарної допомоги».

За інформацією Гуманітарного штабу, до кінця року планується ще п'ять поставок гуманітарної допомоги до Донбасу. Для найнезахищеніших категорій жителів регіону доставлять мільйон продуктових наборів. Згідно з даними Гуманітарної карти потреб і ситуації, 40% населення Донецької та Луганської областей гостро потребують продуктів харчування.