Фінансові результати Vega за 9 місяців 2017 року: 435 млн грн чистого доходу і зростання числа інтернет-абонентів

25.10.2017

25 жовтня 2017. Національний телеком-оператор Vega підвів підсумки фінансової діяльності за 9 місяців 2017 року. Чистий дохід компанії склав 435 млн. грн.

Консолідовані фінансові показники компанії зберігаються на рівні минулого року. При цьому збільшився дохід від надання доступу до інтернету і IP-телефонії.

Також постійно зростає абонентська база (в частині Internet FTTx та Voice VoIP) і, відповідно, дохід у бізнес-секторі, на якому фокусується Vega. Додаткові кошти принесли нові послуги – продаж хмарних рішень на кшталт Microsoft Cloud Solutions Provider і аутсорсинг телеком-послуг.

За вказаний період компанія збільшила ARPU (середній дохід на одного користувача) на 8,8%. Ключові драйвери цього зростання – збільшення бізнес-сегмента в загальній абонентській базі і частки інтернет-клієнтів (оптична технологія FTTx) на 4,6%.

База бізнес-клієнтів IP-телефонії зросла на 19,9% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 р, що підтверджує світову тенденцію зростання обсягів IP-трафіку.

Капітальні інвестиції Vega за 9 місяців 2017 року склали 66,8 млн грн. Компанія інвестувала в будівництво нових інтернет-зон, модернізацію мережі, а також розвиток пілотного проекту з впровадження гігабітного інтернету в Україні на основі технології GPON. Проект стартував восени цього року у двох зонах Києва та Одеси. 

 

«Світові тенденції в телеком-сфері показують, що обсяги відео і IP-трафіку зростають, збільшується число інтернет-користувачів і IoT-девайсів. Це повністю підтверджують наші дані за результатами роботи компанії цього року, – зазначає генеральний директор національного телеком-оператора Vega Мурат Чинар.Ми бачимо приріст як у частці бази нашої бізнес-аудиторії, що дуже важливо для нас, так і окремо за напрямками IP-телефонії, інтернет-доступу тощо. Саме тому Vega намагається регулярно виводити на ринок у цих сегментах нові продукти і послуги. Наприклад, восени цього року ми випустили власний мобільний додаток для IP-телефонії Vega Phone, почали підключати абонентів Києва та Одеси до інтернету на швидкості до 1 Гбіт/сек за допомогою технології GPON. До кінця року у планах запуск ще кількох новинок».