Заява Ріната Ахметова про ситуацію в Донбасі

13.04.2014

Сьогодні вкрай складна ситуація на Сході України.

Криза посилюється, захоплюються адмінбудівлі, захоплюється зброя. І найстрашніше – гинуть люди, що є неприпустимим за жодних обставин. Я висловлюю глибоке співчуття рідним і близьким загиблих.

Людське життя – найголовніша цінність, і ми повинні зробити все можливе, щоб не допустити нових жертв.

Я не раз говорив і готовий повторювати та закликати стільки, скільки буде потрібно, щоб мене почули: тільки переговори, тільки мирний шлях виведуть нас із кризи.

Сьогодні ми повинні зупинитися і подумати – як склеїти країну? Не розколоти, а склеїти? І який клей нам для цього потрібен?

Це – точно не зброя, не пістолети, не автомати. Зброєю нічого не вирішити!

Я всі ці роки виступав з однією позицією – за сильну, незалежну і цілісну Україну. І моя позиція сьогодні не змінилася: Україна – єдина і неподільна країна.

Я переконаний – сьогодні єдина наша зброя – це стіл переговорів.

Тільки стіл переговорів може покінчити з ескалацією напруженості, тільки стіл переговорів може дати те рішення, від якого виграє вся країна і кожен українець!

Я народився і виріс у Донецьку. Я тут живу, тут мій дім, моя команда, мої друзі, рідні та близькі мені люди. І я буду робити все можливе, щоб голос Донбасу було почуто. Щоб Донбас поважали. А найголовніше, щоб Донбас і Україна були єдині назавжди.

Посилання на джерело: http://www.scm.com.ua/uk/media-centre/news/view/1514

Рінат Ахметов

Президент СКМ