Vega запускає музичний портал з легальним контентом

03.03.2010

Телекомунікаційна група Vega спільно з компанією WantMore першою серед українських Інтернет-провайдерів запускає музичний розважальний онлайн-сервіс з легальним контентом Vega Music.

Vega Music надає Інтернет-користувачам необмежений доступ до великої колекції аудіо-та відеокліпів. Музичний каталог проекту включає більш ніж 100 000 композицій від Sony Music - одного з найбільших у світі гравців у сфері музичного бізнесу. До каталогу входять більше двохсот лейблів з музикою різних жанрів: від попу, року, металу, електронної та альтернативної музики до джазу, симфонічного та оперного репертуару. Тут представлені як яскраві і популярні артисти сучасності (Бейонсе, Брітні Спірс, Аліша Кіз, Леону Льюіс, Dido, Pіnk, Шакіра і т.д.), так і музиканти, що сформували вигляд культурної епохи двадцятого століття (Елвіс Преслі, Майкл Джексон , Майлc Девіс, Боб Ділан, Дюк Еллінгтон, Селін Діон та ін.). Каталог поповнюється щодня, надаючи користувачам доступ до великих музичних прем'єр відомих виконавців і до творчості поки що не дуже відомих талановитих музикантів.

«Сьогодні користувачів цікавить не стільки сам доступ в мережу Інтернет, скільки інформаційний контент - музика, фільми, відеоролики та багато іншого, - говорить Костянтин Колесов, директор з розвитку бізнесу телекомунікаційної групи Vega. - Сервіс Vega Music - це перший крок до того, щоб забезпечити потреби користувачів у високоякісному легальному контенті і зробити доступ до нього зручним для абонентів».

Технологічна платформа, інтерфейс для користувачів і каталог контенту сервісу Vega Music забезпечуються компанією WantMore. На даний момент компанія проводить переговори ще з трьома провідними світовими звукозаписуючими компаніями - Universal, Warner Music і EMI, а також низкою великих локальних правовласників. Таким чином, у найближчому майбутньому сервіс Vega Music матиме у своєму розпорядженні найбільш повний в Україні каталог легального музичного контенту.

Функціональність сервісу дозволяє користувачеві сформувати власну колекцію обраних треків, кліпів та артистів, ділитися музикою з друзями, брати участь в обговореннях, оцінювати плейлисти професійних музичних редакторів. Зараз портал працює в тестовому режимі, можливість завантажувати файли на ньому поки не передбачена. У майбутньому будь-які пісні, які сподобаються, можна буде завантажити на комп'ютер або мобільний пристрій на платній основі або за перегляд рекламних роликів. Крім цього, будуть розширені можливості порталу Vega Music: зареєстровані користувачі сервісу отримають інтеграцію з персональним кабінетом Vega, можливість формувати власні плейлисти, створювати рінгтони з музичних композицій каталогу, замовляти квитки на концерти та багато іншого.