Станиця Луганська почала отримувати продукти від Гуманітарного штабу Ахметова

03.11.2014

Жителі селища Станиця Луганська відучора отримують продуктові набори від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Всього у селище міського типу з населенням близько 14 тисяч осіб доставлено 1000 продуктових наборів. Це перша поставка гуманітарної допомоги у Станицю Луганську у рамках Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова, найближчим часом у селище із складною гуманітарною ситуацією планується відправка ще 1000 гуманітарних наборів.

«Селище Станиця Луганська, згідно з даними Гуманітарної карти ситуації та потреб Донецької і Луганської областей, входить у ТОП-5 міст, які найбільш всього потребують продуктів харчування. У Станиці Луганській потребу у продуктах відзначають 60% опитаних жителів. Зокрема, люди відчувають потребу у крупах, згущеному молоці, м'ясних і рибних консервах, борошні та макаронних виробах, рослинному і вершковому маслі», - коментує Андрій Хорошун, аналітик Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Жителі інших міст Луганської області також продовжують отримувати продуктові набори від Гуманітарного штабу. Всього в область у рамках Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова доставлено більше 35000 продуктових наборів. Ще 10 тисяч продуктових наборів будуть направлені у Луганську область найближчим часом у рамках Гуманітарної рейсу, який відправився 3-4 листопада до Донбасу. Допомога призначається для найнезахищеніших категорій жителів області, зокрема, сиріт, інвалідів, багатодітних та одиноких матерів та зареєстрованих переселенців.