За підсумками 2016 року Vega підвищила показник EBITDA на 49%

13.02.2017

Національний телеком-оператор Vega завершив 2016 фінансовий рік з позитивною динамікою усіх ключових показників. Так, EBITDA (прибуток до вирахування витрат з виплати відсотків, податків та нарахованої амортизації) зросла до 144,7 млн грн, що на 49% перевищує результат 2015 року.

Вперше за 5 років роботи консолідований дохід компанії перевищив показник попереднього року. У 2016-му він становив 614,1 млн грн. Прибуток від операційної діяльності за рік також збільшилася більш ніж у три рази і склала 43,5 млн грн.

У 2016 році Vega на 67% збільшила капітальні інвестиції, розмір яких досяг 107,5 млн грн. Ці кошти спрямовані на технічну модернізацію і розвиток власної мережі. Протягом року завершено перший етап будівництва власної магістральної DWDM-мережі та створено 70 нових інтернет-зон з використанням технологій FTTx і GEPON.

Протягом попереднього року Vega перерахувала до бюджетів різних рівнів податків та зборів на суму 114 млн грн.

«Хороші фінансові показники компанії за 2016 рік досягнуто, у першу чергу, завдяки внутрішній трансформації компанії та залученню нових клієнтів у бізнес-сегменті. Додатковий прибуток принесло підключення нових інтернет-користувачів у побудованих зонах, а також просування інноваційних для українського телеком-ринку сервісів – інтерактивного ТВ та IP-телефонії», – прокоментував Мурат Чинар, Генеральний директор національного телеком-оператора Vega.