Фінансові результати Vega та посилення позицій компанії на телеком-ринку

26.10.2018

Національний телеком-оператор Vega підвів підсумки фінансової діяльності за 9 місяців 2018 року. Дохід компанії склав 469 млн грн, що в порівнянні з минулорічним показником більше на 4%. Показник EBITDA склав 127 млн грн, що на 43% перевищує цифру минулого року.

Компанія впевнено розвиває бізнес, приймаючи виклики галузі, демонструє поступове зростання фінансових показників. Триває зростання доходів від надання послуг оптико-волоконними каналами та від IP-сервісів.

Постійно зростає дохід у ключовому для компанії бізнес-секторі.

Інвестиції за 9 місяців 2018 року досягли 60 млн грн. Це дозволяє проводити масштабну модернізацію інфраструктури, нарощувати частку високошвидкісних оптико-волоконних телекомунікацій, впроваджувати й розвивати послуги і виводити на ринок нові продукти.

Сьогодні Vega надає своїм клієнтам і партнерам комплексні рішення. Бізнес-клієнтів в цьому році компанія потішила одним з кращих на ринку пропозицій IP-PBX, а приватним користувачам доступні пакети, до складу яких входить і Інтернет, і доступ до кращих телевізійних каналів, і включені дзвінки на фіксовані та мобільні мережі.

Компанія фокусується на цінності пропонованих продуктів, завдяки чому за 9 місяців 2018 року Vega на 18.4% збільшила ARPU (середній дохід на одного користувача). Основні драйвери таких змін – зростання частки бізнес-сегменту в абонентській базі й зростання популярності високоприбуткових продуктів.

База бізнес-клієнтів IP-телефонії зросла на 21% у порівнянні з аналогічним періодом 2017 р., і це в руслі світових трендів міграції ринку в IP.

Компанія перерахувала в бюджет 104 млн грн податків і зборів, що на 20% перевищило показник попереднього року.