Vega активно переводить клієнтів з мідних на оптоволоконні мережі

24.05.2019

оптичний кабель вега

Національний телеком-оператор Vega активно переводить клієнтів з мідних на оптоволоконні мережі. Завдяки новому способу передачі даних в абонентів, які раніше отримували сервіс через мідні лінії зв’язку, з'явилася можливість користуватися всім спектром продуктів — швидкісним доступом в Інтернет, IP-телефонією, інтерактивним TV. З моменту старту проекту високу якість інновацій вже оцінили понад двадцять тисяч користувачів, яким замінили технології з мідних на оптичні.

«Ми з Vega вже понад 5 років, від моменту переїзду до нового офісу. Телефон перенесли з попередньої адреси. На телефонну лінію одразу під'єднали також і Інтернет. Було зручно, тому що через один кабель отримували обидві послуги, та швидкості Інтернету на той час було цілком достатньо. З часом бізнес трохи розширився, з’явилась потреба у вищій швидкості. У березні 2019 року наш офіс переключили на оптику. Переваги у вигляді суттєвого збільшення швидкості помітили відразу. Якість телефонного зв’язку теж приємно вразила, та ще й зрозуміли, що тепер телефон легко перенести на будь-яку локацію і не треба знову прокладати кабель, тому що відтепер це – IP-телефонія. Рекомендую всім власникам бізнесу не боятися нових технологій і сміливо переходити на оптику, це може бути трохи дорожче, але дуже полегшить життя ваших компаній», – поділився приватний підприємець Тихон Кононов.

Наразі міграція абонентських сервісів здійснюються в більшості великих міст по всій території України. В планах оператора перевести всіх клієнтів, які отримують послуги за допомогою мідних мереж, на оптичні до кінця 2020 року.

«Оптоволоконний інтернет поступово зайняв лідируючі позиції на світовому ринку IT-технологій. Висока швидкість передачі інформації, чистота сигналу, надійність — все це не просто властивості оптики, а запорука надання якісних послуг. Прагнення повністю відповідати міжнародним стандартам зв’язку сприяли запуску програми переключення, основна мета якої – задовольнити запити навіть найвимогливіших споживачів. Зараз проект в активній фазі, та з кожним днем кількість щасливих абонентів зростає. Ми плануємо рухатися далі до повної заміни застарілих технологій», – прокоментував Генеральний директор національного телеком-оператора Vega Мурат Чинар.

Переключення на оптичні магістралі передачі даних проводиться без додаткових витрат для абонентів. Попередньо співробітники компанії інформують мешканців про нову технологію, порядок і строки проведення інсталяційних робіт.

 

 

Національний телеком-оператор Vega пропонує комплексні сучасні рішення в галузі фіксованого телефонного зв'язку – IP-телефонії, широкосмугового доступу до мережі Інтернет та передачі даних. Входить до телекомунікаційного напряму SCM. Сьогодні Vega присутня у 22 областях України. Оперативне управління телекомунікаційною групою Vega здійснює ПрАТ «Фарлеп-Інвест». Генеральний директор компанії – Мурат Чинар.

FB сторінка https://www.facebook.com/vegatelecomgroup