VEGA ОТРИМАЛА АТЕСТАТ ВІДПОВІДНОСТІ СИСТЕМИ ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ

03.05.2018

Відтепер ПрАТ «Фарлеп-Інвест» може на законній підставі надавати телеком-послуги державним органам, підприємствам, установам та організаціям державної форми власності у повній відповідності з законодавством України.

Указом Президента України від 30 серпня 2017 р. було введено в дію Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 10 липня 2017 року, в якому в одному з пунктів зазначено:
... врегулювати питання щодо заборони державним органам, підприємствам, установам і організаціям державної форми власності закуповувати послуги (укладати договори) з доступу до мережі Інтернет у операторів (провайдерів) телекомунікацій, у яких відсутні документи про підтвердження відповідності системи захисту інформації встановленим вимогам у сфері захисту інформації.

Фахівцями компанії Vega с жовтня 2017 р. створено комплексну систему захисту інформації (далі – КСЗІ) захищеного вузла інтернет-доступу (далі – ЗВІД) ПрАТ «Фарлеп-Инвест». В квітні 2018 р. компанія успішна пройшла державну експертизу в сфері технічного захисту інформації та одержала атестат відповідності «КСЗІ ЗВІД», наданий ТОВ «Інформаційні технології та системи» за дорученням Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Компанію Vega (ПрАТ «Фарлеп-Інвест») було добавлено на сторінку Держспецзв'язку.

Перелік операторів (провайдерів) телекомунікацій, що надають послуги з доступу до мережі Інтернет та мають на квітень 2018 року чинні атестати відповідності системи захисту ЗВІД:
КСЗІ захищеного вузла Інтернет доступу ПрАТ «Фарлеп-Інвест» (атестат відповідності від 17.04.2018 № 16579, дійсний до 17.04.2023).