Підсумки роботи Гуманітарного штабу «Допоможемо» при фонді Ріната Ахметова за місяць

08.09.2014

6 серпня при фонді Ріната Ахметова почав працювати Гуманітарний штаб «Допоможемо», створений з метою надання максимальної допомоги усім жителям Донецької та Луганської областей, які постраждали у результаті військових дій. Штаб об'єднує ресурси усіх бізнесів Групи СКМ, ФК «Шахтар» та благодійного Фонду Ріната Ахметова, який ще з травня 2014 року займається евакуацією і тимчасовим розміщенням людей із зони АТО. Основні напрямки роботи штабу – евакуація та тимчасове розміщення змушених переселенців; надання гуманітарної та адресної допомоги.

Гуманитарный штабЗа місяць роботи Штаб евакуював 15 тисяч осіб. Всього ж фондом і Штабом до безпечних місць на території України було вивезено 26 393 людини. Гуманітарний штаб допоміг із тимчасовим розміщенням 6231 людині – зараз вони знаходяться у безпечних регіонах Донецької області, а також у Запорізькій, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській та Одеській областях. До міст Донбасу доставлено 202 903 набори гуманітарної допомоги у рамках першого ешелону Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова.

Олена Петряєва, заступник голови – директор департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації: «Рінат Ахметов відправляє до Донецької та Луганської областей 10 тисяч тонн гуманітарної допомоги. Це найбільший гуманітарний вантаж для Донбасу – у два рази більше, ніж сумарний обсяг гуманітарної допомоги, наданої Україною, Росією, міжнародними організаціями та волонтерами. Важливо, що крім продуктів та предметів гігієни, це також дитяче харчування та ліки для дитячих відділень лікувальних установ Донецьку».

При Гуманітарному штабі цілодобово працює безкоштовна гаряча лінія 0 800 50 9001 та адреса електронної пошти [email protected]. Щодня оператори кол-центру обробляють до 1000 дзвінків. Більшість з них стосується питань гуманітарної допомоги та евакуації.

Координаційний інформаційний центр

Гуманітарного штабу «Допоможемо»

+38 044 502 52 12

Джерело: http://www.scm.com.ua/ru/media-centre/news/view/1678