Гуманітарний штаб Ріната Ахметова збільшує обсяги допомоги Донбасу і розширює географію

09.11.2014

8-13 листопада у рамках Гуманітарної рейсу Ріната Ахметова більш 100 машин доставлять з Дніпропетровська до Донецька 150 тисяч продуктових і 20 тисяч дитячих наборів. До кінця місяця Гуманітарний штаб Ахметова планує відправити безпосередньо до Донецьку 320 тисяч гуманітарних наборів, що пов'язано зі збільшенням обсягів та географії поширення допомоги. Гуманітарна допомога з цього рейсу призначена для донеччан і жителів інших міст зі складною гуманітарною ситуацією. З Донецька частина наборів з продуктами та дитячим харчуванням волонтери доставлять до Єнакієвого, Ясиноватоъ, Харцизька, Іловайська і Шахтарська.

«Рішення щодо відкриття додаткового напрямку пов'язано з тим, що розподільна база у Маріуполі вже не справляється з об'ємом гуманітарної допомоги, що надходить, – коментує Денис Денисенко, керівник напряму «Гуманітарна допомога» у Штабі Рината Ахметова. – Крім того, ми розширюємо кількість населених пунктів, куди буде доставлятися допомога. Обсяг гуманітарного вантажу для Донецька також збільшиться. Безпосередньо до Донецьку, у рамках проекту Ріната Ахметова «Допоможемо дітям», до кінця місяця плануємо доставити 40 тисяч наборів для дітей віком до двох років».

Нагадуємо, що Гуманітарний штаб Ріната Ахметова вже доставив до регіону 850 тис. харчових наборів, що забезпечує потреби більше мільйона чоловік. Допомога призначається для найнезахищеніших категорій населення у зоні бойових дій і для вимушених переселенців у місцях компактного розміщення на Донбасі. Всього ж до кінця року, згідно завданню, поставленому Рінатом Ахметовим, Гуманітарний рейс доставить людям не менше 1 мільйона наборів з допомогою.