Гуманітарний рейс Ріната Ахметова продовжує доставляти продукти на Донбас

02.11.2014

Сьогодні, 3 листопада, з Дніпропетровська до Маріуполя вирушили чергові машини з продуктовими наборами у рамках Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова. Всього для найнезахищеніших категорій жителів Донецької і Луганської областей на початку тижня буде доставлено 55 тисяч наборів з найнеобхіднішими продуктами. Сьогодні ввечері на розподільній базі у Маріуполі силами волонтерів допомога буде розфасована і спрямована до населених пунктів зі складною гуманітарною ситуацією.

Так, більшу частину наборів буде доставлено до Донецька, де за даними Гуманітарної карти ситуації та потреб Донецької і Луганської областей, 41% жителів міста заявив про потреби у продуктах харчування. Іншу допомогу відправлять до Докучаєвська, Старобешевого, Сніжного, Комсомольського, Миронівки Донецької області, а також до Ровеньків і Краснодону Луганської області. Згідно з інформацією, що представлена Гуманітарної карті, 40-50% опитаних у цих населених пунктах також відзначають потребу у продуктах харчування. Найбільш незахищені верстви населення в усіх містах не отримують соціальні виплати і не можуть дозволити собі придбати навіть той асортимент товарів, який є у наявності.

Частина продуктових наборів Гуманітарний штаб Ріната Ахметова залишить у Маріуполі для допомоги вимушеним переселенцям. На сьогоднішній день, згідно з даними ГСЧС, у місті зареєстровано понад 15 тисяч переселенців із зони проведення бойових дій.

До складу 55 тисяч продуктових наборів, які спрямовані до Маріуполю, крім традиційних масла, круп, консервів, борошна, цукру, печива, згущеного молока, цього разу входять також каші швидкого приготування. Раніше продукти швидкого приготування відправлялися тільки жителям Донецьку, але на випадок можливих перебоїв електро- та газопостачання в інших населених пунктах входять тепер до складу усіх гуманітарних наборів.

Всього Гуманітарних Штабом Ріната Ахметова до регіону вже доставлено більше 800 тис. гуманітарних наборів для найбільш незахищених категорій жителів і вимушених переселенців – літніх людей, інвалідів, тяжко хворих, прийомних та багатодітних сімей. До кінця року, згідно завданню, поставленому Рінатом Ахметовим, Гуманітарний рейс доставить людям не менше 1 мільйона пакетів.