Більш 300 тисяч дитячих продуктових наборів видав Штаб Ріната Ахметова

24.08.2015

Станом на 25 серпня 2015 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав 302900 дитячих продуктових наборів сім'ям з дітьми від 0 до 35 місяців з Донбасу по обидві сторони лінії зіткнення.

Видача допомоги дітям здійснюється з серпня 2014 року, коли на Донбас було відправлено першу автоколону Штабу Ахметова з продуктами для мирних жителів.

«Всього за 1 рік роботи на Донбас вирушили вже 87 автоколон з більш ніж 57 тисячами тонн продуктів. Приміром, тільки дитячого пюре, що входить до складу набору, ми доставили більше 6 млн одиниць. Продукти для дитячих наборів доставляються з дотриманням усіх необхідних температурних і санітарних норм. Вся продукція закуповується в українських виробників і має високу якість. На даний момент у логістичних центрах Штабу в Донецьку і Маріуполі є постійний запас дитячих наборів, що дозволяє безперебійно забезпечувати ними малюків по обидві сторони лінії зіткнення », - розповів Григорій Колдунов, директор Штабу Ріната Ахметова.

Гуманітарна допомога для дітей видається в 61 населеному пункті і 21 районі Донбасу по обидві сторони лінії зіткнення, де працюють понад 100 стаціонарних пунктів видачі.

На непідконтрольних українській владі територіях Донбасу було видано 255370 дитячих наборів. Крім цього у віддалені села непідконтрольної частини Донецької області з травня 2015 р. допомогу доставляють мобільні бригади видачі Штабу. Там набори отримали понад 900 малюків.

Сім'ї з дітьми з населених пунктів на лінії зіткнення за рік роботи Штабу отримали близько 10,5 тис наборів для малюків. Сім'ям-переселенцям з дітьми до 35 місяців на мирній території Донбасу було видано 37038 наборів. Тут допомогу отримують діти 6 пільгових категорій.

Дитячі набори від Штабу Ріната Ахметова за складом поділяються на 2 категорії, в залежності від віку дитини: від 0 до 12 місяців і від 12 до 35 місяців. У набори входять дитячі овочеві і фруктові пюре, дитячі каші і суміші, манна крупа, вівсяні пластівці.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує забезпечувати продуктовими наборами діток Донбасу, і для цього в серпні планує доставити 39 тисяч дитячих наборів для сімей з дітьми до 35 місяців з Донецької та Луганської областей по обидві сторони лінії зіткнення.