Vega запустила власний додаток для IP-телефонії

03.10.2017

Національний телеком-оператор Vega розробив власний мобільний додаток для IP-телефонії Vega Phone, доступний в магазинах додатків мобільних операційних систем – Android та iOS. Також компанія випустила десктоп-додаток для Windows (використовується на персональних комп'ютерах і ноутбуках) і наразі розробляє мобільну версію для цієї системи.

Послугу IP-телефонії компанія пропонує вже протягом декількох років. Для її використання через смартфон понад 100 тисяч користувачів повинні були встановити партнерську програму. Власна розробка Vega має більш зручний інтерфейс, пов'язаний з особистим кабінетом й іншими системами компанії. Для користувача це означає більш швидкі і зручні налаштування і менший ризик збоїв при підключенні.

Ще одна перевага Vega Phone – повноцінна україномовна версія, відсутня в партнерських рішеннях. А також доступні російська та англійська мови додатку.

З мобільним додатком Vega Phone клієнт автоматично стає більш маневреним. Він може працювати одночасно в декількох місцях без прив'язки до офісного робочого місця, маючи «міський» телефон з собою.

Ще одна перевага – економія: не потрібно витрачатися на дороге стаціонарне обладнання, його установку і подальше обслуговування.

Також клієнт отримує високу якість телефонного зв'язку навіть при повільному Інтернеті (від 128 Кбіт/с). При цьому якість передачі голосу значно вище, ніж в аналогової телефонії.

«Випускаючи власний додаток Vega Phone, ми, по-перше, слідкуємо за загальносвітовими тенденціями, адже попит на IP-телефонію тільки збільшується. А по-друге, підвищуємо цінність телефонії як зв'язку, – зазначає Мурат Чинар, генеральний директор національного телеком-оператора. – Не секрет, що з появою мобільного зв'язку, попит на фіксовану телефонію знижується. Ми пропонуємо повноцінну альтернативу міському телефону, який може завжди бути з вами».

Згідно зі світовими тенденціями, попит на IP-телефонію стрімко зростає. До 2018 року прогнозується, що 30% всіх існуючих телефонних ліній стануть IP-лініями. Кількість абонентів SIP-телефонії в усьому світі також швидко збільшується – за останні два роки ця цифра зросла на 50%.

Результати роботи Vega в першому півріччі 2017 підтверджують цю тенденцію. Дохід від IP-телефонії в бізнес-сегменті зріс на 10% (у порівнянні з першим півріччям 2016).