Vega за безпеку дітей в Інтернеті

09.06.2010

Телекомунікаційна група Vega, як учасник проекту «Онляндія - безпека дітей в Інтернеті», інформує своїх потенційних та існуючих абонентів про принципи безпеки дітей в Інтернеті через усі доступні інформаційні канали (корпоративний сайт, блог, форуми).

З червня 2010 року Vega запустила новий канал інформування абонентів про проект «Онляндія» і його можливості. Тепер через мережу центрів продажу та обслуговування Vega, розташованих в 30 містах України, будуть розповсюджуватися спеціальні листівки з інформацією про проект і правила безпечного користування мережею Інтернет. Листівки будуть пропонуватися в першу чергу тим новим абонентам Vega, у яких є неповнолітні діти.

«Рівень проникнення широкополосного доступу в Інтернет в Україні сьогодні становить біля 10% домогосподарств, - говорить Костянтин Колєсов, директор з розвитку бізнесу Vega. - При цьому ринок Інтернет-доступу сьогодні стрімко росте, перш за все, за рахунок абонентів-фізичних осіб, у багатьох з яких є діти. Тому ми вважаємо інформування і навчання батьків принципам безпеки дітей в Інтернеті одним з найдієвіших методів вирішення проблеми».

Проект «Онляндія - безпека дітей в Інтернеті» був втілений в життя компанією «Майкрософт Україна» в межах програми «Партнерство у навчанні». Мета програми - привернути увагу українського суспільства до проблеми безпеки дітей в Інтернеті, а також запропонувати шляхи її вирішення, об'єднавши зусилля представників бізнесу, суспільства і державних органів.

Реалізацією програми «Онляндія - безпека дітей в Інтернеті» займається Коаліція за безпеку дітей в Інтернеті, яка включає цілий ряд заходів, що направлені на навчання дітей, вчителів і батьків правилам безпечного користування Інтернетом, а також на створення відповідного законодавчого і нормативного середовища. Телекомунікаційна група Vega приєдналася до Коаліції за безпеку дітей в Інтернеті 2 березня 2009 року.