Vega втратила контроль над усім телекомунікаційним обладнанням у Криму

25.02.2015

25 лютого 2015 Телекомунікаційна група втратила оперативний контроль і управління над усіма існуючими майданчиками оператора в Криму - Сімферополі, Євпаторії та Ялті.

25 лютого близько 12:00 за київським часом моніторингові системи оператора в Києві зафіксували втрату доступу до майданчика Кримської філії Vega в місті Сімферополь, а також втрату контролю над технічним обладнанням у ньому в результаті несанкціонованого втручання третіх осіб. Зважаючи на те, що майданчик у Сімферополі вузловий, доступ відсутній також до мережі оператора в Євпаторії та Ялті

Станом на 26 лютого контроль також відсутній. Ситуація, що склалася, ставить під загрозу подальшу діяльність телекомунікаційної групи Vega в Криму. У зв'язку з протиправними діями третіх осіб оператор не може гарантувати забезпечення стабільної роботи телекомунікаційних послуг компанії, безпеку кримської ділянки мережі, а також збереження персональних даних своїх клієнтів. Vega попереджає абонентів про можливу тимчасову відсутність послуг зв'язку з незалежних від оператора причин найближчим часом.

Крім того, незаконне втручання в роботу приватного бізнес-суб'єкта ставить під загрозу виконання компанією зобов'язань перед працівниками оператора з виплати заробітної плати, а також інших соціальних гарантій.

Оператор розцінює взяття під оперативне управління та контроль його обладнання з боку невідомих осіб як незаконне посягання на приватну власність. Група заявляє про свою готовність використовувати всі можливі законні методи і засоби для захисту своїх активів у Криму.

Нагадаємо, що 10 лютого 2015 Vega втратила контроль над телекомунікаційним обладнанням у Севастополі. Як стало відомо пізніше, контроль над активами та обладнанням у місті незаконно перейшов до Державного унітарного підприємства Севастополя "Севастополь телеком".