Vega встановила систему мобільного зв'язку у будівлі ЦУМу

01.11.2016

Телекомунікаційна група Vega встановила у Київському ЦУМі систему для забезпечення покриття стільникового зв'язку всередині будівель (Indoor Broadcast System – IBS). Виробник обладнання – компанія Huawei, лідер телеком рішень. Система дозволить відвідувачам торгового центру користуватися якісним мобільним зв'язком в будь-якій точці будівлі, включно із підземним паркінгом.

В будівлі ЦУМу використовується активна розподілена антенна система. Вона забезпечує широкосмугову передачу даних декількох операторів зв'язку, що працюють в різних стандартах і частотних діапазонах. Покриття забезпечать близько 200 антен, що розташовані на всіх десяти поверхах будівлі.

Indoor системи сьогодні працюють у багатьох українських торгових і бізнес-центрах, стадіонах, а також київському метрополітені. Vega пропонує рівні і фінансово вигідні умови для всіх операторів мобільного зв'язку. Вартість користування IBS нижча, ніж оренда площі під базову станцію у центрі міста. Вона включає в себе вартість доступу до IBS, обслуговування системи, оренди місця для обладнання оператора та електроживлення.

«Indoor система в ЦУМі – перший з подібних проектів для Vega. Але не останній. Ми постійно розширюємо співпрацю з телеком операторами – як українськими, так і міжнародними. Забезпечуючи таким чином якісний доступ до сучасних технологій в області телефонії та інтернету клієнтам, як власним, так і наших партнерів. Нове обладнання дозволить без перешкод приймати сигнал мобільного мережі в будь-якій точці ЦУМу, включаючи три поверхи підземного паркінгу. Більш того, встановлена IBS розрахована на передачу даних покоління 4G», – підкреслив Генеральний директор телекомунікаційної групи Vega Мурат Чинар.