Vega продовжує будівництво національної мережі

06.07.2009

Телекомунікаційна група Vega ввела в експлуатацію нову оптичну лінію зв'язку Київ-Львів довжиною близько 640 км і пропускною здатністю 47,5 Гбіт\с. Лінія призначена для розширення ємності магістральних систем передачі Vega у західному напрямку і для резервування вже існуючої ВОЛЗ (волоконно-оптичної лінії зв'язку) Київ - Львів пропускною здатністю 17,5 Гбіт\с.

«Проектом нової ВОЛЗ передбачено виділення каналів у Житомирі і Рівному, заплановано виділення каналів у Луцьку, - каже Анатолій Аброськін, технічний директор телекомунікаційної групи Vega. - Це надасть нам технічну можливість найближчим часом розпочати надання повного комплексу послуг зв'язку в цих містах».

При будівництві ВОЛЗ використовувалось обладнання DWDM компанії ТТС Marconi, що дозволяє по одній парі оптичних волокон організовувати від 40 до 80 каналів пропускною здатністю 10 Гбіт\с. Інвестиції у будівництво ВОЛЗ склали близько 20 млн.грн.

Будівництво оптичної лінії Київ-Львів відбувалося в рамках плану розвитку мережі Vega. «З початку 2009 року ми провели низку робіт з модернізації транспортної мережі Vega, - розповідає Сергій Жураковський, керівник департаменту базової мережі телекомунікаційної групи Vega. - Наприклад, ми закінчили модернізацію свого вузла магістральних систем передачі в Білій Церкві, чим забезпечили можливість включення клієнтів за інтерфейсом Gigabit Ethernet; модернізували вузли транспортної мережі у Донецьку, Маріуполі; ввели в експлуатацію новий канал STM-4 Сімферополь - Ялта. Завдяки цьому у вказаних містах розширилася зона покриття мережі Vega. До того ж, ми розпочали будівництво ВОЛЗ Харків - Дніпропетровськ, яке буде завершене найближчим часом».