Vega буде використовувати обладнання Ericsson для розвитку своїх мереж

20.07.2016

Телекомунікаційна група Vega продовжує збільшувати продуктивність своєї DWDM-мережі. Оператор уклав договір з компанією Ericsson (NASDAQ: ERIC) про впровадження оптичної транспортної системи SPO 1400. Це дозволить централізовано керувати магістральними мережами, підвищить їх надійність та швидкість передачі даних. Крім того, компанія Vega зможе швидко масштабувати мережу та пропонувати нові сервіси своїм абонентам. Клієнти отримають доступ до каналів передачі даних на швидкості до 100 Гбіт/сек, а також додаткові послуги.

Реалізація проекту розрахована на 2 роки. Планується, що оптична транспортна система Ericsson SPO 1400 буде застосовуватися як для підвищення керованості і модернізації існуючої мережі Vega, так і створення нових сервісів широкосмугового доступу і розвитку хмарних технологій. Використання системи дозволить значно підвищити економічну ефективність мережі оператора.

Мурат Чинар, Генеральний директор телекомунікаційної групи Vega: «Наша компанія прагне надавати клієнтам комплекс сучасних телекомунікаційних послуг. Це означає, що наша мережа повинна витримувати високі навантаження, а час з моменту прийняття рішення до запуску нового сервісу повинен бути мінімальним. Співпраця з Ericsson дозволить нам вирішити ці завдання і стати ще більш привабливими для наших клієнтів».

Спільний проект Vega і Ericsson також дозволить підвищити економічну ефективність оператора. Модернізація мереж за допомогою рішень Ericsson SPO 1400 знизить загальну вартість обслуговування мережі (TCO), завдяки істотному зменшенню кількості мережевих елементів, централізації управління і підтримки, а також більш низькому споживанню електроенергії.

Войцех Байда, Генеральний директор Ericsson в Україні: «Ми пишаємося тим, що можемо підтримати Vega у впровадженні цих інноваційних рішень на національному рівні. Ми впевнені, що з нашими передовими рішеннями та глибокої локальною експертизою якістю та продуктивність мережі Vega буде відповідати вимогами та завданням майбутнього».

Dense Wavelength Division Multiplexing (DWDM) – це технологія ущільнення оптичних каналів, яка використовується для збільшення покриття через наявні волоконно-оптичні мережі. Технологія об'єднує і передає одночасно кілька сигналів на різних хвилях на одному і тому ж оптоволокні.

Оптична транспортна система Ericsson SPO 1400 допомагає операторам оптимізувати використання мережевих ресурсів та забезпечує можливість швидкого масштабування мережі, запуску нових послуг, а також оперативного виявлення та усунення несправностей. Більш того, рішення Ericsson спеціально розроблені для підвищення цінності мережі, завдяки зниженню вартості обслуговування, підтримки існуючих сервісів, а також можливості отримання додаткових доходів від запуску нових «гігабітних» послуг.