Прибуток від операційної діяльності Vega в I кварталі 2015 року склав 1,5 млн грн

23.04.2015

За підсумками роботи в I кварталі 2015 року розмір чистого збитку ПрАТ «Фарлеп-Інвест» (компанія, що здійснює операційний менеджмент телекомунікаційної групи Vega) склав 189,5 млн грн.

На результати діяльності компанії істотно вплинули об'єктивні причини: негативна політична та економічна ситуація в країні, зниження ділової активності, а також девальвація гривні в лютому 2015 року. Так, близько 90% чистого збитку - втрати від не операційної курсової різниці, в результаті різкого знецінення національної валюти. Важливо відзначити, що на збільшення чистого збитку також вплинуло знецінення основних фондів компанії в Кримській філії після їх захоплення третіми особами в лютому. Крім того на показник істотний вплив справило обмеження діяльності компанії на Сході України. Зокрема, мова йде про міграцію населення і бізнесу, а також зниження платоспроможності, в результаті чого доходи компанії на Донбасі знизилися в 2 рази в порівнянні з I кварталом 2014 року.

Однак в досить складних реаліях поточного року за підсумками роботи трьох місяців доходи від операційної діяльності Vega склали 154,8 млн грн, що на 5,7% менше, ніж за аналогічний період 2014 року. При цьому прибуток від операційної діяльності оператора склав 1,5 млн грн порівняно зі збитком в 0,6 млн грн у минулому році. На показнику прибутку від операційної діяльності позначилися заходи щодо оптимізації та підвищення ефективності бізнес-процесів, а також поліпшення якості обслуговування клієнтів, які проводила команда оператора.

Важливо відзначити, що в складних економічних реаліях поточного року Vega продовжує інвестувати в розвиток своєї продуктової лінійки, а також у розширення і модернізацію мережі. Інвестиції дозволять оператору надавати своїм кінцевим споживачам ще більш якісні послуги, впроваджувати нові сервіси і завжди відповідати зростаючим запитам клієнтів. Більше того, компанія не лише будує свою телеком мережу, але й купує мережі широкосмугового доступу до інтернету інших операторів. Нагадаємо, в березні 2015 року Vega придбала мережі широкосмугового доступу і фіксованого зв'язку в Києві, Одесі, Іллічівську та Житомирі.

Незважаючи на економічну ситуацію, за підсумками I кварталу 2015 компанія Vega перерахувала 34,1 млн грн в якості податків і зборів до бюджетів України усіх рівнів.