Про тарифи на доступ в кабельну каналізацію

05.11.2009

15 червня 2009 року ВАТ «Укртелеком» прийняв Наказ № 210, яким з 1 липня 2009 року збільшив тарифи за послуги доступу та використання кабельної каналізації електрозв'язку у 6-8 разів в порівнянні з раніше діючими. Висловлюючи незгоду з ціновою політикою державного монополіста, яка могла спричинити за собою збільшення вартості послуг зв'язку, недержавні оператори фіксованого зв'язку, у тому числі і телекомунікаційна група Vega, звернулися до Антимонопольного комітету України (АМКУ) і Національної комісії з питань регулювання зв'язку України (НКРЗ) з метою врегулювати цю ситуацію.

23 липня 2009 НКРЗ своїм рішенням № 1607 затвердила «Порядок доступу до кабельної каналізації електрозв'язку». 8 жовтня 2009 НКРЗ на своєму сайті розмістила для громадського обговорення проект «Порядок формування тарифів на використання кабельної каналізації електрозв'язку».

Сьогодні, 6 листопада в НКРЗ відбулося чергове засідання робочої групи з обговорення проекту, до якої увійшли оператори зв'язку та члени НКРЗ. Під час зустрічі Vega представила присутнім свої пропозиції щодо проекту «Порядку формування тарифів на використання кабельної каналізації електрозв'язку».

Телекомунікаційна група Vega пропонує всім телекомунікаційним операторам України та експертам ринку взяти участь в обговоренні та доопрацюванні цього проекту.

Ознайомитися з пропозиціями Vega можна тут:

1) Проект «Порядку формування тарифів на послуги доступу та використання місця в кабельної каналізації електрозв'язку»

2) Пропозиції щодо «Проекту порядку формування тарифів на послуги доступу та використання місця в кабельної каналізації електрозв'язку»