Фінансові результати Vega за I півріччя 2017 року: 291 млн грн чистого доходу і розвиток ключових бізнес-напрямків

25.07.2017

Національний телеком-оператор Vega підвів підсумки фінансової діяльності за I півріччя 2017 року. Чистий дохід компанії склав 291 млн грн.

При цьому компанія збільшила частку в ключових для себе напрямках - бізнес-сегменті, а також у наданні доступу до мережі інтернет, SIP-телефонії і IP-телебачення.

У першому півріччі 2017 р. зросла кількість клієнтів і, як результат, дохід від надання широкосмугового доступу в інтернет - в першу чергу за технологіями FTTx і GEPON. Виручка в цьому сегменті зросла на 14% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Продовжує зростати попит на IP-телефонію. Так, дохід від цієї послуги в бізнес-сегменті зріс на 10% (I півріччя 2016 порівняно з I півріччям 2017).

Збільшився попит і на послугу IPTV: зростання в цьому сегменті склало 15% в порівнянні з I півріччям 2016-го.

Капітальні інвестиції Vega в першому півріччі 2017 року зросли на 15,2% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склали 39 млн грн. Компанія інвестувала в будівництво власної магістральної мережі і 38 нових інтернет-зон, а також модернізацію обладнання.

Податків і зборів до бюджетів різних рівнів компанія перерахувала за цей рік також на 2,9% більше, ніж в минулому, – 59,4 млн грн.

Незначне зниження доходів у порівнянні з I півріччям попереднього року пов'язано, в першу чергу, з втратою контролю над активами на неконтрольованої території на сході України в січні 2017 року.

Чистий збиток компанії в першому півріччі цього року склав 12,5 млн грн. При цьому в I кварталі 2017 року збиток склав 15,9 млн грн. Це було пов'язано з одноразовим списанням активів на сході України. Однак у другому кварталі 2017-го, навіть незважаючи на падіння доходів через ситуацію на сході України, чистий прибуток Vega налічувала 3,4 млн грн.

«Згідно зі стратегією, Vega робить основний фокус на розвиток бізнес-сегменту, а також посилення інтернет-напрямку і суміжних послуг – SIP та IP-телебачення. Всі ці напрямки показали хороший ріст у першому півріччі 2017-го. До кінця року Vega планує вивести на ринок ще кілька нових продуктів. Упевнений, це дозволить нам завершити 2017-й рік гідно», – коментує Мурат Чинар, генеральний директор національного телеком-оператора Vega.