Фінансові результати Vega за I півріччя 2019 року: 344 млн грн чистого доходу і розвиток мереж

25.07.2019

fttb vega

Національний телеком-оператор Vega підбив підсумки фінансової діяльності за I півріччя 2019 року.

Чистий дохід за 6 місяців 2019 року склав 344 млн грн, що у порівнянні з показниками 2018 року більше майже на 10%. В основному доходи зросли завдяки надходженням за послуги оптоволоконного доступу в Інтернет, в першу чергу за технологіями FTTx і GEPON. Зокрема частка збільшилася у бізнес-сегменті, який являється ключовим для компанії.

Середній дохід з одного користувача (ARPU) у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року підвищився на 13 %.

На 30% виріс показник EBITDA. За I півріччя поточного року він досяг 112,2 млн грн. Це пов’язано з підвищенням ефективності роботи компанії на нових технологіях, зростанням обсягів наданих послуг та покращенням оплат за спожиті послуги.

За вказаний період компанія інвестувала у розвиток бізнесу понад 39 млн грн. Значну частину інвестицій було направлено на модернізацію мереж, заміну станційного устаткування та розширення ємності магістральних каналів зв’язку. Також було введено в експлуатацію новий програмний комутатор (softswitch), який здатний забезпечити якісним сервісом понад мільйон абонентів. Ці інвестиції підвищили надійність та пропускну спроможність обладнання, що сприяє вдосконаленню якості послуг провайдера.

«Продовжуючи рухатись у напрямку розвитку новітніх технологій, Vega активно реалізує масштабний проект міграції користувачів з мідних ліній на оптоволоконні. З початку року вже понад 30 000 переведених абонентів відчули переваги високоякісного сучасного зв’язку зі швидкістю доступу до Інтернету до 1 Гбіт/с. Заміна технологій – один із факторів, який дозволив компанії розширити клієнтську базу, що в свою чергу впливає на збільшення доходів і успіх бізнесу» – відзначив генеральний директор національного телеком-оператора Vega Мурат Чинар.

За перші шість місяців поточного року ПрАТ «Фарлеп-Інвест» перерахувало 63,6 млн грн податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.