До Донбасу доставлять посилену гуманітарну допомогу від Ріната Ахметова

26.11.2014

З сьогоднішнього дня Гуманітарний штаб Ріната Ахметова починає доставку посилених продуктових наборів до Донбасу. Тепер до складу пакету, крім борошна, цукру, круп, консервів, олії, печива та ін. продуктів, додатково входять дві банки тушонки, дві упаковки макаронів, банка консервованої кукурудзи. Протягом тижня до Донецька доставлять 3650 тонн продуктів.

«Рінат Ахметов поставив завдання – надати максимальну допомогу тим жителям Донецької та Луганської областей, які опинилися у біді, – коментує Максим Ровінський, волонтер Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. – З серпня Гуманітарний штаб доставляє продуктові набори мирному населенню у рамках гуманітарних рейсів – за 3 місяці більше 1 мільйона «наборів для виживання». З грудня Штаб розширює асортимент і кількість продуктів: тепер набір важить не 10, а 13 кг і містить висококалорійні продукти. Сьогодні з Дніпропетровська до Донецька вирушили перші машини з новим складом. До 3-го грудня 194 автомобіля доставлять гуманітарний вантаж на «Донбас Арену», де волонтери стадіону і ФК «Шахтар» розфасують його у 243 000 пакетів».

Посилений набір видаватимуть щомісяця соціально незахищеним категоріям населення, яким призначається допомога Штабу. Першими оновлені продуктові набори отримають жителі Донецька, Харцизька, Ясинуватої, Єнакієвого. Також з першої декади грудня допомогу зможуть отримувати макіївчане у Палаці спорту «Дружба» (Донецьк). Інформацію про категорії, яким покладена допомога, а також про порядок видачі для жителів Макіївки буде опубліковано у п'ятницю, 28 листопада, на сайті фонду.

Нагадаємо, Рінат Ахметов доручив своєму Штабові до кінця року доставити другий мільйон продуктових наборів мирному населенню Донецької та Луганської областей. Згідно з даними Гуманітарної карти Донбасу, 35% населення регіону потребують продуктів харчування.

Кризовий інформаційний центр
Гуманітарного штабу
Ріната Ахметова
+38 044 502 52 12