Меморандум про співпрацю Одеської міськради та компанії Vega

11.08.2016

Одеська міська рада та телекомунікаційна група Vega підписали Меморандум про співпрацю. Сторони домовилися про спільну роботу з розвитку телекомунікаційної інфраструктури та засобів зв'язку. Серед запланованих проектів – відкриття громадських wi-fi зон для одночасного доступу до мережі інтернет декількох тисяч користувачів, а також інші рішення, які вимагають високої швидкості підключення.

Пілотом стане створення суспільної wi-fi зони у Стамбульському парку Одеси, який буде відкритий після реконструкції найближчої осені. Встановлене обладнання дозволяє підключити до інтернету до 5 тисяч пристроїв. Також компанія Vega вивчає можливості для створення ще декількох аналогічних майданчиків у місцях, де часто бувають городяни та гості Одеси – на Трасі Здоров'я та зупинках громадського транспорту.

У Стамбульському парку, а також інших точках, де у майбутньому Vega організовує покриття wi-fi, будуть встановлені роутери, що забезпечують підключення до мережі інтернет на максимальній швидкості. Передавачі можуть працювати при температурі від -40 ° C до +65 °C.

Також компанія Vega веде системну роботу з модернізації мережі в Одесі – як будівництво нових інтернет-зон, так і заміну мідного кабелю на оптоволоконний. Це дозволяє надавати послуги нашим клієнтам з максимальною швидкістю передачі даних. А також – скоротити крадіжки мідного кабелю, від яких страждає і компанія, і клієнти.

«Сьогодні Одеса стає IT-столицею України. У нас створюються перші електронні підручники, ми впроваджуємо wi-fi у міському електротранспорті, а одеські IT-розробки відомі та користуються популярністю практично у всьому світі. Дійсно, крок за кроком ми переходимо на абсолютно нові технології і нам дуже приємно, що найбільші світові компанії готові співпрацювати з міською радою в реалізації передових технологій у нашому місті», – зазначив профільний заступник Одеського міського голови Павло Вугельман.

«Підписаний Меморандум офіційно підтвердив – Vega готова брати активну участь у підвищенні туристичної привабливості та благоустрої Одеси. Створення wi-fi зон у громадських місцях міста – одна з наших соціальних ініціатив. У майбутньому ми плануємо реалізувати за містом і інші спільні проекти, де високошвидкісний інтернет – одна з важливих складових. Також ми продовжуємо модернізувати телекомунікаційну мережу міста, щоб якісні послуги зв'язку були доступні не тільки на вулицях, але й у будинках та офісах міста», – прокоментував Генеральний директор телекомунікаційної групи Vega Мурат Чинар.

Нагадаємо, що компанія Vega відкриває wi-fi зони і в інших містах України. Зокрема – на Поштовій площі Києва.