Чистий прибуток Vega за три квартали 2016 року склала понад 10 млн грн

24.10.2016

Телекомунікаційна група Vega завершила дев'ять місяців 2016 року, поліпшивши усі ключові фінансові показники. Так, чистий прибуток компанії склав 10,4 млн грн. У той час як аналогічний період 2015 року був закінчений зі збитками у 156,7 млн грн.

Прибуток від операційної діяльності також збільшилася – до 17,2 млн грн (на 13% у порівнянні з аналогічним періодом). При цьому дохід компанії зберігся практично на колишньому рівні – 445,8 млн грн.

Капітальні інвестиції Vega за три квартали 2016 року склали 65,8 млн грн, що на 40% вище, ніж за дев'ять місяців попереднього року. В основному ці кошти були спрямовані на створення 51-ї нової інтернет-зони. Найбільші ділянки – ЖК «Петровський» і «Софія Київська» в столиці, ЖК «Французький бульвар» в Одесі, а також смт. Брусилів Житомирської обл. і смт. «Лимани» у Миколаєві.

Крім того, влітку Vega почала будівництво власної магістральної DWDM-мережі на ділянці Львів-Київ.

Також у 2016 році Vega реалізує низку проектів по заміні мідної мережі (ADSL-рішення) на оптоволоконну (технології GePON і FTTx). Це забезпечує більш високу якість та швидкість передачі даних. Пілотні проекти запущені у Дніпрі та Одесі.

За три квартали 2016 року Vega перерахувала податків та зборів до бюджетів різних рівнів на суму 86 млн грн.

«У поточному році ми приділяємо серйозну увагу підвищенню ефективності. Це видно і по результатах роботи компанії. Більш відповідальне управління фінансовими потоками та скорочення операційних витрат призвело до зростання прибутку при збереженні доходу. Також ми закладаємо основу для подальшого розвитку. Будівництво магістральної мережі і нових інтернет-зон стане базою для подальшого збільшення кількості абонентів та підвищення якості послуг, що надаються», – прокоментував Генеральний директор телекомунікаційної групи Vega Мурат Чинар.