5 грудня – Всесвітній день волонтера

04.12.2014

Звернення Ріната Ахметова

Дорогі колеги, друзі!

Сьогодні – міжнародний День волонтера. І сьогодні, як ніколи глибоко і гостро, наша країна, мій рідний край, Донбас, мої земляки відчувають силу і значення волонтерських місій. Волонтерів чекають, на волонтерів сподіваються, волонтерам вірять. І це заслуговує величезної-величезної поваги!

У цей день я хочу висловити слова щирої подяки всім співробітникам-волонтерам нашої великої родини СКМ: працівникам підприємств Групи, футбольного клубу «Шахтар», мого Благодійного фонду та Гуманітарного штабу.

Те, що ви робите сьогодні, щиро допомагаючи іншим – це насправді міцний фундамент для мирного і щасливого завтра. Слова глибокої вдячності я хочу висловити і всім нашим партнерам, друзям – хто за велінням серця 24 години на добу віддає себе справі порятунку життів і доль тисяч мирних жителів, надання допомоги найбільш нужденним: людям похилого віку, дітям, хворим та інвалідам.

Що потрібно мати людині для того, щоб допомагати іншим? Я багато разів говорив про це на наших благодійних акціях. Але сьогодні хочу повторити ще раз.

Перше – необхідно мати хороший зір, щоб бачити чужий біль. Друге – необхідно мати велике серце, щоб чужий біль сприймати як свій. Третє – необхідно мати світлу голову, щоб вирішувати численні проблеми і досягати результату. Але сьогодні цього мало. Сьогодні ще потрібно мати колосальну мужність, щоб працювати у важких умовах, з постійним ризиком для життя.

І я хочу сказати вам, колеги, друзі, величезне спасибі за ваш гострий зір, за ваше добре серце, за вашу самовіддану мужність.

Завдяки всім вам мирні жителі Донбасу отримують життєво необхідну допомогу, бачать і відчувають, що їх не залишили у біді. А це дуже-дуже важливо! Тому що тільки всі разом – чуючи один одного, відчуваючи один одного, допомагаючи один одному – ми повернемо мир у наш дім, мир у Донбас, мир у нашу країну.

З глибокою повагою,
Рінат Ахметов