4,5 мільйона наборів виживання жителям Донбасу видав Штаб Ахметова. ІНФОГРАФІКА

16.09.2015

4 млн 500 тис. 485 дорослих наборів виживання для жителів Донбасу видав Штаб Ріната Ахметова по обидві сторони лінії зіткнення за рік своєї роботи. Про те, як і де видається допомога, у ході прес-брифінгу в ІА «Українські новини» розповіла координатор Штабу Ріната Ахметова Римма Філь.

«Станом на сьогодні, 17 вересня 2015 року, Гуманітарний штаб видав 4, 5млн продуктових наборів та 328 тис. дитячих наборів для мирних жителів Донбасу по обидві сторони лінії зіткнення. Це величезна цифра, за якою – мільйони врятованих життів. Мільйони людей, які без цих продуктових наборів, званих нами наборами виживання, просто не змогли б прожити під час бойових дій та економічної блокади. Протягом цього року ми чітко дотримувалися усіх принципів роботи міжнародних місій. Для нас однаково важливі і дорогі жителі Донбасу по обидві сторони лінії розмежування. Ми допомагаємо тим, хто живе у Донецьку, Маріуполі, Слов'янську і всім, хто переїхав від війни до більш спокійних міст», – розповіла Римма Філь.

Для того, щоб доставити такі обсяги допомоги, Гуманітарний штаб відправив до Донбасу 99 автоколон. Це 3067 великовантажних автомобілів, які доставили до логістичних центрів Штабу в Донецьку та Маріуполі 61340 тонн продуктів для формування наборів виживання.

Допомогу від Штабу отримали у 221 населеному пункті і 21 районі Донецької та Луганської областей. Це більше 100 стаціонарних пунктів видачі. Також 160 маленьких населених пунктів у 7 районах відвідали мобільні бригади волонтерів. На лінії зіткнення це Ясинуватський, Волноваський, Артемівський, Дзержинський райони. На непідконтрольній території – Амвросіївський, Тельманівський і Шахтарський райони.

Попит на продуктову допомогу від мобільних бригад на лінії зіткнення залишається дуже високим. Тому у вересні було прийнято рішення збільшити кількість видаваних там наборів до 7000.

На непідконтрольній території, у Сніжному Донецької області, «мобільні» волонтери третій тиждень працюють у режимі постійного пункту видачі. Допомога там вже отримали 3 228 мирних місцевих жителів.

Всього за 3 місяці роботи мобільних бригад видачі допомогу отримали понад 35 тисяч осіб по обидві сторони лінії зіткнення.

«Для Ріната Ахметова дуже важливо допомогти всім, кому потрібна допомога. У цьому нам дуже допомагають мобільні бригади волонтерів, щоб дотягнутися до кожної людини. З місяця в місяць допомогу від Гуманітарного штабу отримують 500 тисяч мирних жителів Донбасу самих соціально незахищених категорій: інваліди, пенсіонери, діти-інваліди, багатодітні сім'ї та інші», – додала Римма Філь.

У вересні 2015 року Штаб Ріната Ахметова вже відправив до Донбасу 8 автоколон з більш ніж 2 тисячами тонн продуктів. З них сформовано більше 260 тисяч дорослих і дитячих наборів виживання. До кінця місяця планується доставити ще 170 тисяч наборів.