За три квартали 2015 року Vega побудувала у Львові та Івано-Франківську 25 інтернет-зон

16.09.2015

Оператор організував будівництво нових ділянок підключення до мережі за технологіями FTTB та FTTH на центральних вулицях Львова та Івано-Франківська.

За три квартали Західна філія компанії побудувала 25 зон у двох великих містах західної України. Переважно це ділянки підключення до мережі за технологією FTTB на центральних вулицях Львова з новобудовами: як житловими будинками, так і бізнес-центрами. Тепер інтернет від Vega є на вулицях Личаківська, Угорська, Городоцька, Головацького, Кондукторська, Єфремова, Погулянка, Лінкольна, Скорини, Героїв УПА, Рубчака та інших. Крім того, оператор побудував 3 нові зони за технологіями FTTН і FTTB в Івано-Франківську. Послуга доступна мешканцям вулиць Гуцульська, Хвильового, Надвірнянська, Ясна, Січових Стрільців, Грушевського, Мартовича, Марковецька, Коновальця.

«Згідно зі стратегією розвитку, у 2015 році Vega посилено займається розширенням географії присутності і модернізацією мережі для поліпшення якості послуг кінцевих користувачів. Відповідно до нашої місії – забезпечувати максимальну кількість жителів країни якісними та стабільними послугами зв'язку, оператор дотримується у роботі принципів ефективності та інноваційності, – стверджує Генеральний директор Vega Мурат Чинар. – Крім будівництва мережі, на заході України ми модернізували 3 зони доступу до інтернету за технологіями FTTB та FTTH у Львові (на вулицях Героїв УПА, Городоцькій та Горбачевського) та кількох селах Івано-Франківщини. Дані поліпшення технологій та мережі дозволять абонентам одержувати більш стабільні послуги доступу до мережі інтернет».

Для підвищення якості з'єднання і швидкості доступу оператор підключив до мережі перший населений пункт на західній Україні за технологією GEPON. Оператор побудував мережу в селі Березівка Тисменицького району Івано-Франківської області. Нова технологія знижує вартість послуги доступу до інтернет-мережі для абонентів через економне використання оптоволокна та відсутність активного обладнання. На все село досить встановити систему гарантованого живлення на головному майданчику GEPON з активним обладнанням. Це дозволить при необхідності прокласти оптичний кабель до сусіднього населеного пункту та швидко побудувати мережу і там теж.

Наші абоненти – жителі Березівки – відчують результати проведеної модернізації, адже технологія забезпечує підтримку високої швидкості і ефективний розподіл навантаження в каналі. Технологія Gepon значно поліпшить якість послуг для наших користувачів, – зазначив директор Західного філії телекомунікаційної групи Vega Ярослав Ожибко. – Сьогодні до мережі вже підключено більше 50 домогосподарств у Березівці».