«Волонтерська сотня» у Києві роздала більше 3 000 продуктових наборів від Гуманітарного штабу Ахметова

29.10.2014

Громадська організація «Волонтерська сотня» за 2 місяці співробітництва отримала від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова 3500 продуктових наборів, з яких вже більше 3000 наборів волонтери організації роздали вимушеним переселенцям із зони проведення АТО, які живуть у Києві та області.

Щотижня по суботах на пункті видачі гуманітарної допомоги, що розташований по вулиці Фролівська, 9/11, представники «Волонтерської сотні» здійснюють роздачу продуктів, теплих речей та взуття, дитячого харчування, памперсів, постільної білизни, ковдр, побутової хімії, канцтоварів, іграшок, побутової техніки для переселенців із Донбасу.

«Практично всю гуманітарну допомогу до нас приносять та привозять звичайні кияни, – каже Олена Лебедь, координатор «Волонтерської сотні». – Кожен розуміє, що всі ми – жителі однієї країни, одні з яких, з незалежних від них причин, потрапили у важкі життєві обставини. Люди залишилися без своїх будинків, робіт, звичного оточення... Так що кожен благодійник, здатний поставити себе на місце переселенця, розуміє важливість наданої допомоги».

Згідно з підрахунками Міністерства соціальної політики, у Києві та області на сьогоднішній день знаходяться близько 70 тисяч вимушених переселенців.