Vega приєдналася до точки обміну трафіком AMS-IX

13.08.2012

14 серпня 2012 року телекомунікаційна група Vega приєдналася до однієї з найбільших світових точок обміну трафіком - Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), розташованої в місті Амстердам, Нідерланди. Участь у проекті дозволить Vega самостійно вести обмін трафіком і укладати пірінгові угоди майже з 500 учасниками AMS-IX зі всього світу.

«Приєднання до AMS-IX - це, насамперед, можливість прямого обміну трафіком з ключовими європейськими операторами, - розповідає директор по роботі з операторами телекомунікаційної групи Vega
Наталія Агаркова
. - Після приєднання до Московської точки обміну трафіком у березні цього року включення в Амстердамі стало для нас ще одним істотним кроком до збільшення обсягів і поліпшення якості послуг передачі даних і доступу до мережі Інтернет в Україні».

«Ми раді вітати в нашій точці обміну трафіком Vega - сильного гравця на українському ринку провайдерів, - говорить Джоб Віттеман, керівник AMS-IX. - Включення компанії в AMS-IX не тільки внесе різноманітність у мережеве співтовариство нашої платформи, але й дозволить поліпшити якість послуг для кінцевих користувачів». 

AMS-IX надає операторам і провайдерам нейтральну інфраструктуру для розміщення устаткування, організації з'єднань і обміну трафіком на основі двосторонніх домовленостей. Мережа AMS-IX має 10 прямих вузлів доступу в дата-центрах Амстердама, а також стійку MPLS/VPLS інфраструктуру, що підтримує різні рівні обслуговування клієнтів. Учасники точки обміну трафіком - це оператори зв'язку, контент-провайдери, хостингові компанії, корпоративні, наукові і соціальні мережі.