Vega взяла участь у реставрації Будинку Бабеля в Одесі

28.01.2016

Телекомунікаційна група Vega активно підтримала проект з облагороджування пам'ятки архітектури та міської пам'ятки Одеси – будинку, де жив відомий письменник, журналіст і драматург Ісаак Бабель, по вул. Жуковського, 22, забезпечивши будівлю новими кабельними комунікаціями.

Фасадна частина будівлі та дворова територія біля самого будинку були оновлені за рахунок мешканців, але залишалася невирішеною проблема гігантської кабельної павутини на тлі відреставрованих стін. Кабельні роботи проводилися спільно з комунальним підприємством «Одеські інженерні мережі», силами якого з фасаду були видалені сплутані старі кабельні лінії. Потім фахівці Vega професійно та в стислі терміни проклали єдину для всіх провайдерів будівлі кабельну мережу, зашивши її у закритий короб – тепер тонка металева труба, що обрамляє знизу настінну картину, цілком природно вписується в інтер'єр відреставрованого двору.

Компанія Vega у будівлі будинку Бабеля надає послуги фіксованої телефонії, доступу до мережі Інтернет та інтерактивного телебачення «Vega TV» як домашнім користувачам, так і представникам бізнесу.

Успішно завершений проект з будинком Бабеля став прикладом спільних плідних зусиль міських комунальників та операторів з упорядкування та модернізації кабельного господарства, а також ініціював інвентаризацію подібного обладнання у масштабах всього міста.

Vega має намір брати участь у проектах з благоустрою та розвитку інфраструктури в майбутньому, розуміючи важливість для городян таких культурно-історичних об'єктів як Будинок Бабеля.