Vega збільшує абонентську базу користувачів мережі Інтернет

30.10.2013

За результатами третього кварталу 2013 р. абонентська база фіксованої телефонії телекомунікаційної групи Vega склала 555,0 тис. абонентів. Абонентська база користувачів мережі Інтернет збільшилася на 2,3% зі 152,6 тис. у другому кварталі 2013 р. до 156 тис. абонентів у третьому.


У відповідності до стратегічного вектору розвитку компанії на постійне поліпшення - розширення географії присутності та зміцнення позицій компанії з кращим рівнем якості телекомунікаційних послуг, Vega продовжує нарощувати базу користувачів послуги доступу до мережі Інтернет за сучасними технологіями Wi-Fi, FTTH, FTTB.


Зростання абонентської бази користувачів мережі Інтернет досягнуте за рахунок збільшення кількості нових підключень фізичних осіб до послуги широкосмугового доступу на 27, 4% і зниження відтоку абонентської бази користувачів Інтернет на 5,7 % порівняно з другим кварталом 2013 р.

 
За результатами 9 місяців абонентська база фіксованої телефонії Vega знижується за рахунок витіснення мобільними операторами, що характерно для світових трендів телекомунікаційного ринку.


Як повідомлялося, за підсумками трьох кварталів 2013 р. ПрАТ «Фарлеп-Інвест» (компанія, що здійснює операційний менеджмент телекомунікаційної групи Vega) збільшила дохід від операційної діяльності на 13%, до 493 117 тис. грн. Показник чистого прибутку (збитку) компанії за 9 місяців поточного року дорівнює 53 196,0 тис. грн. Тобто збиток скоротився на 8,18 % порівняно з аналогічним показником минулого року.