Гуманітарний штаб «Допоможемо» при фонді Ріната Ахметова підготував тимчасово переселених дітей Донбасу до школи

07.09.2014

Гуманітарний штаб «Допоможемо» при фонді Ріната Ахметова, який об'єднує, крім благодійного фонду, підприємства Групи СКМ і ФК «Шахтар», допоміг зібрати до школи дітей, які через бойові дії на Донбасі змушені були 1-го вересня піти в нові навчальні заклади в місцях тимчасового проживання. Це більше 4500 дітей шкільного віку, у тому числі і першокласники.

Шкільна форма, взуття, рюкзаки та сумки, шкільні набори з різних предметів, канцтовари, спортивний одяг і взуття – усе необхідне для школи забезпечувалося не тільки силами підприємств, але й зусиллями співробітників і футболістів «Шахтаря», які також є волонтерами Гуманітарного штабу.

Так, ДТЕК разом із енергетиками та шахтарями допоміг купити шкільний одяг та взуття, рюкзаки та канцтовари для 1700 дітей-переселенців у Донецької та Луганської областей, які зараз проживають у 15 містах України, де розташовані підприємства компанії. ДТЕК направив 1,5 млн. грн. на оплату одягу та шкільних сумок для дітей. А співробітники-волонтери ДТЕК організували придбання канцтоварів.

«Ми вдячні компанії ДТЕК і небайдужим працівникам компанії за можливість вибрати прямо в магазині одяг, який нам потрібен зараз, щоб ходити до школи. Ми вибрали дуже хороші куртки-вітровки, крім цього, я придбала блузку для школи, а мій друг та нинішній однокласник Костя – кросівки. Ми дуже хочемо, щоб в Україні якомога швидше настав мир, і ми всі повернулися до себе додому», – розповіла Лєра Фадєєва з м. Горлівки, учениця 9 класу, яка цього року піде вчитися до Першотравенської школи №2.

У цьому навчальному році школи Маріуполя взяли близько двох тисяч дітей-переселенців. Більше двохсот з них – першокласники. Канцелярськими наборами та ранцями дітей забезпечили підприємства групи «Метінвест» та ФК «Шахтар».

Юрій Зінченко, гендиректор Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча: «Футбольний клуб «Шахтар» закупив для малюків – з 1 по 4 клас, які є вимушеними переселенцями та йдуть до шкіл Маріуполя, – 909 канцелярських наборів, які для наших хлопців, безумовно, стануть у нагоді. Тому що їм важко, і ми робимо все для того, щоб підтримувати».

Футболісти та головний тренер «гірників» підтримали не тільки маріупольських школярів, а й дітей-переселенців у Бердянську, закупивши всі необхідні для навчання приладдя. У шкільних комплектах – зошити та обкладинки, канцелярські набори від ФК «Шахтар», папки для праці, щоденники, олівці і ручки, клей і ножиці, а також альбоми для малювання та лічильні палички для молодших вікових груп – всього 1300 наборів.

«Укртелеком» підтримав проект «Арсенал добрих справ» благодійного фонду «Мистецький арсенал» у рамках акції з надання допомоги в підготовці до школи дітей-переселенців з Донбасу, організованої волонтерською організацією «Восток SOS». Акція охопила близько 200 дітей. Крім того, компанія адресно допомагає всім дітям співробітників, які стали змушеними переселенцями. Крім грошової допомоги, для хлопців закуплені щоденники, фарби, олівці, зошити, альбоми, фломастери, кольоровий папір, файли, пластилін, а також передані дітям шкільна форма, рюкзаки, шкільні сумки, кросівки, взуття та спортивна форма.

Допомагають зібрати дітей до школи також торговельна мережа «Брусничка», компанія «Лемтранс» та компанія UMG, яка наступного тижня забезпечить всіх дітей-переселенців Дружківки з 1 по 11 клас шкільними наборами.

Гуманітарний штаб «Допоможемо» при Фонді Ріната Ахметова працює за чотирма напрямками: евакуація людей із зони військових дій; розміщення переселенців; надання гуманітарної допомоги; надання адресної допомоги.

При Гуманітарному штабі працює єдиний багатоканальний телефон 0 800 50 9001 та адреса електронної пошти [email protected]. Дзвінки на гарячу лінію безкоштовні.