10 мільйонів наборів виживання від Штабу Ахметова отримали жителі Донбасу

26.10.2016

«На сьогоднішній день Штаб Ріната Ахметова видав 10 мільйонів наборів виживання мирним жителям Донбасу по обидва боки лінії зіткнення. Це допомога для найбільш незахищених категорій жителів: 70% одержувачів допомоги – пенсіонери, 6% - інваліди. Також продукти від Штабу отримують багатодітні сім'ї, батьки-одинаки, діти-сироти, діти віком до 3-х років. Ці люди – найбільш постраждалі від війни. Для них та їхніх сімей продуктові набори не просто благодійна допомога, а засіб виживання», - розповіла Римма Філь.

Щоб сформувати і видати таку кількість наборів, Штаб доставив до логістичних центрыв у Донецьку та Маріуполі 115 тис. тонн продуктів. Для перевезення такого обсягу гуманітарного вантажу було направлено 256 автоколон із 5 771 фури.

Всього допомогу від Штабу Ріната Ахметова отримали мирні жителі більше 500 міст та сіл Донецької та Луганської областей, у яких розташовані стаціонарні пункти видачі і де побували бригади мобільного видачі. Щомісяця Штаб видає близько 400 тисяч продуктових наборів.

«Допомога Ріната Ахметова життєво важлива для людей. Особливо для жителів глибинки та сіл уздовж лінії вогню. У цьому нам допомагають мобільні бригади, що доставляють допомогу. Вони видали понад 218 тисяч наборів жителям 425 населених пунктів Донбасу», - уточнила Римма Філь.

У жовтні 2016 року мобільні бригади Штабу Ріната Ахметова охоплять понад 70 населених пунктів. Волонтери вже доставили продуктові набори до Новотроїцького, Кірового, Святогірську. Заплановані виїзди до Пісків, Дослідного, Гнутового, Талаківців, Майорську, Жованки, де до сих пір не припиняються обстріли.

У жовтні Штаб Ріната Ахметова вже відправив до Донбасу 6 автоколон з продуктами. До кінця місяця планується доставити ще 175 тисяч наборів.