Vega в I півріччі 2016 року збільшила прибуток від операційної діяльності в півтора рази

21.07.2016

22 липня 2016 року. Телекомунікаційна група Vega завершила I півріччя 2016 року з прибутком від операційної діяльності в 6,5 млн грн, що в півтора рази вище, ніж за аналогічний період попереднього року. Чистий прибуток склав 1,7 млн грн, в той час як I півріччя 2015 року компанія закінчила з незначним прибутком.

Дохід зберігся на колишньому рівні – близько 300 млн грн. При цьому надходження за доступ до мережі Інтернет досягли 67 млн грн, що на 13% вище у порівнянні з I півріччям 2015 року. Доход від фіксованої телефонії склав 118 млн грн.

За перші шість місяців поточного року компанія перерахувала 57,8 млн грн податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.

Також компанія Vega інвестувала 33,8 млн грн в розвиток власного бізнесу. За цей час побудовано 36 нових інтернет-зон. Найбільші з них – «Одеса-Усатове» (використана технологія GePON), а також створені на основі FTTH-мережі зони в населених пунктах Дергачі (Харківська обл.) і Нерубайське (Одеської обл.).

В першому півріччі 2016 року телекомунікаційна група цілеспрямовано працювала над підвищенням якості обслуговування клієнтів. Зокрема, національний контакт-центр був переданий в аутсорсинг до міжнародної компанії Global Bilgi, що спеціалізується на управлінні відносинами з клієнтами. Це позитивно вплинуло на швидкість обслуговування і задоволеність абонентів.

«У першому півріччі 2016 року ми поліпшили фінансові показники. Це пов'язано з рядом факторів. Перший – підвищення операційної ефективності бізнесу. Ми провели централізацію управління і значно перебудували бізнес-процеси. Другий – розвиток мережі і підключення нових абонентів. І третій – зміцнення взаємовідносин з клієнтами», - прокоментував Генеральний директор Телекомунікаційної групи Vega Мурат Чинар.