Vega приєдналася до Google Global Cache

12.05.2013

Телекомунікаційна група Vega приєдналася до глобального проекту Google Global Cache, розмістивши у власному дата-центрі кеш-сервер Google. Участь у проекті дозволить абонентам Vega отримати більш якісний, прискорений доступ до популярного важкого контенту Google - відео (YouTube) і карт (Google Maps).

Принцип роботи кеш-сервера полягає в тому, що копія переглянутого користувачем контенту зберігається на сервері, розміщеному на мережі провайдера. При наступному зверненні користувачів до цього контенту він завантажується з кеш-сервера всередині мережі, а не з зовнішнього джерела. Таким чином, доступ до ресурсів Google прискорюється при загальному зниженні навантаження на мережу. На даний момент проект перебуває в стадії бета-тестування.

«В умовах стрімкого глобального зростання обсягів трафіку як провідні провайдери, так і постачальники важкого контенту змушені працювати над оптимізацією інформаційних потоків. Від ціни і завантаженості зовнішніх каналів зв'язку залежить швидкість і вартість доступу до закордонних ресурсів, - коментує установку кеш-сервера Google директор з роботи з операторами Vega Євгенія Новікова, - За наявності на нашій мережі кеш-сервера більша частина трафіку, створеного контентом Google, не буде йти за межі України. Це підвищить рівень обслуговування користувачів, істотно розвантаживши транзитні лінки».